Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ungari on tegelikult demokraatlik riik, kuid mitte liberaalsete “uusväärtuste” järgi

-
19.09.2022
Kui selline asi ei meeldi, oled ebademokraatlik, kui meeldib, on kõik OK.
© Scanpix

Möödunud nädalal tuli uudis, et Euroopa Parlament olevat Ungari autokraatlikuks tunnistanud, samas on mitmed poliitikavaatlejad juba selgitanud, et selle aluseks on uusliberaalsed põhimõtted, milllele konservatiivse valitsusega maad mõistagi ei vasta.

Sellise hindamise aluseks võetakse kusagil vasakpoolses instituudis väljatöötatud indeksid, mis on aluseks nn uusliberaalsele ideoloogiale. Ehk siis peavad sinna alla mahtuma migrantide sõbralik vastuvõtmine ja ühiskonna kujundamine multkultuurseks, LGBTQ agenda, sooneutraalsuste ja -voolavuste tunnustamine, rahvusriigist loobumine, globalismi juurutamine ja nii edasi.

Ungari arendab Euroopa Liidu raames rahvusriiki, pannes rõhku just ungari rahvale; ta aitab oma peresid ja noori, kasvatades neid traditsiooniliste pereväärtuste järgi; ta ei luba muuta riiki Kolmanda maailma pügikastiks; Ungari hoiab kristlikke väärtusi jne.

Siit ongi näha, kuidas konservatiivsed ja uusliberaalsed väärtused ei kattu kuidagi ja kui demokraatiaindeks võetakse viimase põhimõtete järgi, siis mõistagi ei vasta Ungari EL-i ettekujutusele demokraatiast.

Ungari peaministril Viktor Orbanil ja Fidezil on väga tugev võimumandaat ja see ei meeldi liberaalidele. Fidesz sai võimule 2010. aastal ja on seda praeguseni, ning võrdluseks sobib Suurbritannia Konservatiivne Partei, kes tuli samuti 2010. aastal võimule, ja on seda tänaseni. Enne kui Saksamaa Kristlik-Demokraatlik partei mullu võimult kukkus, oli ta riigitüüri juures 16 aastat.

Kui rääkida Viktor Orbani pikast võimuajast, siis kõrvale sobib Angela Merkel, kes on kõige kauem võimul olnud valitsusjuht Euroopa Liidus – 2005. aastast 2021. aastani.

Ungari on parlamentaarne demokraatia, valimised olid Ungaris vabad ja ausad. Ei päde mitmed muudki selle riigi kohta levitatavad libauudised: näiteks on riigis umbes pool meediast vasakopositsiooni omanduses. Täpsemalt saab lugeda SIIT

Seega – kui räägitakse demokraatia vaegusest Ungaris, siis seda vaid liberaalide kaanonite järgi võttes.

Uued Uudised