Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Keit Pentus-Rosimannus läheb Euroopa Kontrollikotta ennast tutvustama. Kas ta leiab, et tal on nõutav laitmatu maine?

-
20.10.2022
Keit Pentus-Rosimannus viis Autorollo Euroopasse kaasa.
© Uued Uudised

Rahandusministri ametist põgenenud Keit Pentus-Rosimannus peab varsti minema Euroopa Kontrollikotta ennast tutvustama, kuid tema skandaalne minevik ja olevik ei lähe kuidagi kokku ühe peamise nõudega sellisesse ametisse määramisel – kandidaadil peab olema laitmatu maine, Pentus-Rosimannus aga tegi isegi enda Kontrollikotta soovitamise skandaaliks.

ERR vahendab: Eesti uueks liikmekandidaadiks Euroopa Kontrollikotta esitatud Keit Pentus-Rosimannuse kuulamine Euroopa Parlamendi eelarvekontrolli komisjonis toimub 8. novembril. Pentus-Rosimannus on juba ära saatnud kuulamise eel talle saadetud kirjalikud küsimused tema varasema professionaalse tegevuse, kogemuste, saavutuste ning tausta kohta.

Kas Pentus-Rosimannus on seal kirjeldanud ka Autorollo skandaali ja intriige tema määramisel Kontrollikoja juhi kandidaadiks? Esimene juhtum seab kahtluse alla tema aususe rahandusmaailmas, teine aga tema aususe ametisse kandideerimisel.

ERR lisab: Pentus-Rosimannus rõhutab oma keskkonna-alast tegevust. Paraku lõppes tema karjäär keskkonnaministrina Taavi Rõivase valitsuses poole pealt, sest kui Urmas Paet läks europarlamenti ja välisministri ametikoht jäi tühjaks, teatas Pentus-Rosimannus, et ta võtvat “uue väljakutse” vastu. Naispoliitik jättis päevapealt maha keskkonnateema, mis on reaalsuses selline, mille kallal peab aastaid töötama, saamaks aru kõigist nüanssidest.

Küsimusele, kas ta on praegu seotud mõne käimasoleva kohtumenetlusega, vastas Pentus-Rosimannus eitavalt, vahendab ERR. Tõsi, ta pole, aga ega palju puudu ka pole, sest tema tegude kohta on tehtud kuriteoteade prokuratuurile. Huvitav, kas Euroopa Kontrollikoda seda teab?

On Pentus-Rosimannusel mis on, aga laitmatut mainet tal kohe kindlasti pole. Ega tulegi. See, et teda oma toiduahelas õigeks peetakse, ei ole laitmatu maine – see peaks olema kogu ühiskonna silmis.

Uued Uudised

Loe ka Miks hakkas Keit Pentus-Rosimannusel poliitikast lahkumisega kiire?