Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Ungari nimetab libauudisteks jutte, nagu boikoteeriks ta Ukraina abistamist – patiseisust ülesaamiseks on vaja Brüsseli head tahet

-
07.12.2022
Ungari on üks väheseid EL-i liikmesriike, kes võitleb ennekõike oma huvide eest.
© UU

Peavoolumeedia jätkab valeinfo levitamist, nagu oleks Ungari Ukraina abistamise vastu – see oma suveräänsust kaitsev riik vastustab ühislaenu mitmetel põhjustel ning toetab Kiievit omaette rahasüstidega. EL-i ühisrahastust torpedeerib Ungari seetõttu, et Brüssel on täiesti ideoloogilistel põhjustel külmutanud nende osa pandeemia taasterahastust.

Ungari peaminister Viktor Orbán ütles, et Ungari ei pannud vetot EL-i makromajanduslikule finantsabile Ukrainale ning Budapest on valmis andma Ukrainale rahaabi kahepoolselt.

“Tänane uudis oli pühendatud sellele, et Ungari pani veto rahaabile Ukrainale. See on libauudis. Ungari on valmis andma Ukrainale rahalist abi kahepoolselt. Ei mingit vetot ega väljapressimist,” teatas ta.

Samas lisas Orbán: “Tahame EL-i liikmesriike veenda, et EL-i ühine võlg ei ole lahendus. Me näeme Euroopale teistsugust tulevikku, mis rajaneks tugevatel liikmesriikidel, mitte tohutul ühisvõlal.”

Laias plaanis käib pingpongimäng – Ungari ei anna heakskiitu Ukraina ühislaenule enne, kui Brüssel pole vabastanud külmutatud taasterahastut, Brüssel omakorda ei tee seda enne, kui Budapest pole loobunud oma riiklike väärtuste, ennekõike traditsioonilise pere ja laste väärtustamisest LGBT ja migrantide kasuks.

Ungari ja Poola sattusid Brüsseli viha alla 2015. aastal, mil nad keeldusid vastu võtmast kvoodipõgenikke. Sellest ajast peale on Brüssel otsinud põhjusi, miks neid kahte riiki kiusata ning Ungari puhul on selleks süüdistus, et konservatiivsete väärtustega riik ei järgivat liberaalseid “uusväärtusi”.

Viimasel ajal kasutatakse Poola ja Ungari põlvilisurumiseks vahendit, kus neile ei anta kätte nende osa ühislaenust. Tegu on repressioonimeetmega, mida kasutatakse juba ka kõigi teiste riikide vastu kliimavõitluse mõõtmes – abi antakse ainult rohepöörde rahastamiseks ning sellega on kaasa läinud ka Lääne pangad.

Ungari ümber toimuv on impeeriumi katse hoida lõas üht oma ääreala, kes ei lepi “Rooma ülemvõimuga”. Ukraina abistamise küsimus saaks kohese lahenduse, kui Brüssel lõpetaks oma “väärtuste” pealesurumise teistmoodi elada tahtvatele liikmesriikidele.

Liikmesriikidel, sealhulgas Eestil, tasuks mõelda selle peale, kuidas ees koidab laenuorjus meie lastelastele: Brüssel võttis liikmesriikide nimel hiigellaenu pandeemia tagajärgedest ülesaamiseks, mida nüüd tuntakse taasterahastuna; samamoodi võetakse laenu ka Ukraina abistamiseks ning kliimameetmeteks.

Ühest küljest hakkavad seda maksma meie lapselapsed, teiseks aga seob ühislaen kõiki alatiseks Brüsseli külge, Euroopa Komisjoni valitsemise alla, ja hüvasti suveräänsus.

Loe ka EL-i taasterahastust ilma jäetud Ungari annab Ukrainale abipaketi-väliselt 187 miljonit eurot