Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kuidas Reformierakond südatalvel maainimestele kärbseid pähe ajab

-
23.01.2023
Nii nad lubasid.
© UU

Harilik toakärbes, kes on muuhulgas ka nakkuste levitaja, on kõigist putukatest levinuim. Kõige keskkonnasõbralikum ja kliimaneutraalsem vahend toakärbeste vastu on kärbsepiits.

Sirvides 2023 aasta jaanuarikuu Maalehe vahel olnud Reformierakonna propagandakalendrit, torkab eelkõige silma, et oma ideede illustreerimiseks ja propageerimiseks on appi võetud Eestimaa külaeided.

Lustakaid pilte vaadates jääb mulje, et maaelu edendavadki ainult külaeided, kelle käsi käib hästi, sest neil on palju sõpru NATOs ja Euroopa Liidus. Nad teavad, millal külvata-lõigata, ja õpivad kõike seda eestikeelsetest õpikutest.

Veel on neil oskus teha valikuid hea ja halva vahel, nad on võimelised tootma tuuleenergiat ja hoidma lapsi kindlates kätes ehk tassima seljas. Selle kõige tulemusena elavad eided paremini, kui kunagi varem ja seetõttu on elu ilus ja hea. Kõik see on võimalik ainult tänu Reformierakonnale.

Reformierakonna sõnumitest saame kohe alguses teada, et üleüldise hinnatõusu on põhjustanud Putini sõda ja senitundmatu viirus.

Veebruari- ja märtsikuu lehtedelt leiame üleskutsed EV Põhiseaduse § 60 rikkumisele (eel- ja e-hääletus). Edasi järgnevad juba paljukiidetud lubadused inimeste toimetuleku tõstmiseks.Tekkinud olukorra tegelikke põhjuseid ehk miks inimesed iseseisvalt toime ei tule (rekordiline inflatsioon, kontrollimata sisseränne, sündivuse vähenemine), ei nimetata.

Maikuu lehelt saame aimu, et põlevkivitööstuse koomaletõmbamine kindlustab kõigile parema homse.

Juulikuus soovitatakse meil osta poest eestimaist toidukraami. Tegelikult toimub eestimaise toidutootmise väljasuretamine energiakandjate hinnatõusu tagajärjel.

Septembris kuulutatakse, et erakonna eesmärgiks on mitmete tegevuste alustamine (üleviimine ja muutmine). Novembris aga väidetakse, et riigi asi ei ole toppida oma nina inimeste eraelulistesse otsustesse.

Kui meenutada riigi käitumist seoses koroonaga, siis testimise ja vaktsineerimise riigipoolne jõuline sekkumine sellist väidet ei kinnita.

Demagoogia on tõe teadlik väänamine ja tähelepanu kõrvalejuhtimine tegelikest probleeme tekitanud põhjustest. Reformierakonna kalendris on kasutatud põhiliselt kahte demagoogiavõtet – puudulike teadmiste peale mängimine (pooltõed ja valed) ja emotsionaalsete reaktsioonide esilekutsumine (lustakad pildid).

Soovitakse, et lugeja hakkab uskuma asju, mille kohta esitaja teab, et see ei ole õige. Lugejas tekitatakse sellisel viisil ekslik arvamus, mille tagajärjel langetatakse ka valed otsused.

Kogu olukorra kirjeldus ja eriti lubadused on kaetud justkui roosa uduga. Meenub tudengipõlve pidudel lauldud lorilaul, kus läbi paksu valge udu paistis avaliku maja rõdu ja kuhu sõideti süsinikneutraalselt – laia vankriga.

Ka Titanic oli omas ajas kindlates kätes, kui vastu jäämage põrutas. Samal ajal käis tantsusalongides pidu edasi. Kindlad ja ahned käed aitasid kaasa ka 854 inimese hukule parvlaev Estonia pardal1994. aastal.

Uno Niinsalu