Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee
 

Valid Keskerakonna, saad eestlust vihkava Yana Toomi

-
25.01.2023
Yana Toom külas Süüria timukal ja Wagneri-Venemaa liitlasel Bashar al-Assadil.
© Scanpix

Yana Toom on juba ammu saanud Eesti rahvusriigi vihkamise sünonüümiks ja nüüd tasub valijal arvesse võtta, et see inimene, kelle kohta passib hästi kolumnist Maarja Vaino ütlus “Seda oleme hästi näinud seoses Ukraina sõjaga, kus mitmed ladusalt eesti keelt rääkivad mitte-eestlased on üsnagi hädas seisukoha võtmisega, mis eestlaste enamiku jaoks on iseenesest mõistetav”, kandideerib Riigikogusse ja tahab saada ministriks, olles Jüri Ratase parem käsi ehk erakonna aseesimees.

Keskerakonnal oli songa tekitavalt raske loobuda koostöölepingust Ühtse Venemaaga. Kremli-meelsest Mihhail Stalnuhhinist küll loobuti, kuid poliitilised sahinad väidavad, et enne kaaluti pikalt, kumb võtab ära vähem valijaid, kas tema allesjätmine või temast loobumine. Lõpuks otsustati, et vähem kahju teeb temast loobumine, sest Yana Toom vene häälemagnetiga sai ju erakonnas ametikõrgendust.

Yana Toom esineb iga pool venekeelsetes ja -meelsetes meediakanalites, nii Moskvas kui Eestis ning alati kritiseerib ta Eesti riiki ja eestlasi. Seda teeb ta ka Brüsselis ning oma inimene on ta ka näiteks Venemaa liitlase, Süüria presidendi ja timuka al-Assadi juures.

Jüri Rataselt ootaks selget seisukohta: kas Yana Toom, kes sai kodakondsuse üsna segastel asjaoludel, oma ema Margarita Tšernogorova ettepanekul “eriliste teenete eest” (ametliku ettepaneku koostas Edgar Savisaar), on ikka võetav Eesti riigile lojaalse inimesena? Kui Ratas ütleb “jah”, siis pole eestlastel Keskerakonnale mõtet hääli anda; kui ei, siis miks ta kandideerib erakonna nimekirjas Riigikogusse?

Eesti on venestumas, pealinn venekeelsete käes ja Riigikogusse kandideerivad venemeelsed, kes peaksid selle asemel hoopis Riigiduumasse kandideerima. Keskerakond, kas sa ikka oled eesti erakond või hoopis vene партия?

Uued Uudised