Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kaotanud oleme alles siis, kui oleme alla andnud, aga me ei anna alla

-
07.03.2023
EKRE lipud lehvivad kõrgel

On inimesi, kes on valmis maksma elektri eest kümne- või sajakordset hinda, kahe-kolmekordset hinda toidu ja muude kaupade eest. Gaasi ja bensiini eest nii palju, kui küsitakse. Laskma endal kasvõi seitse nahka seljast koorida ja kõige selle peale ikka veel oma piinaja poole tänulikult alt üles vaadata.

Samas, see nähtus ei ole uus ja selle kohta on olemas lausa spetsiaalne termin – “Stockholmi sündroom”, mis tähistabki murtud vaimuga inimest ,kelle isiksus ja vaba tahe on hävitatud. Kes enam ei püüagi oma piinajale vastu hakata, vaid vastupidi – hakkavad ise otsima ja ka leiavad vabandusi kõigele, mis nendega tehakse. “Ma olin kindlast ise süüdi!“, „Ju ma tegin midagi valesti?! “- Ja, kui teda ka elusalt nülitakse, ta laulab ikkagi hosiannat Ja lakub saapaid, mis teda tümitavad, mõeldes, et kui on piisavalt alandlik, võib-olla ta isand teda homme enam ei löö või toob koguni kommi…

Nüüd on valimised lõppenud ja maskid langevad. Ja maski tagant hakkavad paistma kihvad. Ja siis näed, et mingit erikohtlemist ei tule – maksad võrdselt kõigi teistega. Vahe on vaid selles, et teised kaotavad küll oma raha, kuid neile jääb nende väärikus.- sulle, Reformierakonna valija, ei jää sedagi.

Kui vaadata seda immigrantide massi, mis üle piiri siiapoole valgub, siis pole kindel, kas nelja aasta pärast on siin veel Eesti, või ainult Kremli eeskoda. Kas on veel Eestimaad, mida päästa või on siin vaid venelased, kes püüavad seda maad päästa eestlaste käest.

Aga kaotanud oleme alles siis, kui oleme alla andnud!

 

Raivo Tuvi