Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti uuseliidi illusoorne kultuurikest

-
18.03.2023
Laiapea vaimne teisik kondomiit Makarkin

See on ikka äärmiselt kurb, kui vabanenud Eesti kunagi lugupeetuim ajaleht Postimees, mille päises ikka veel võib lugeda ammu silma ajamiseks mõeldud sõnapuruks saanud „Seisame eesti rahvuse, keele ja kultuuri säilimise eest läbi aegade“, muutub järkjärgult eestluse põhjalaskmise lipulaevaks. Seal antakse sõna mitte üksnes eesti rahvusriigi tarkadele vastastele, vaid ka vulgaarpolitikaanidele ja kultuuri külge klammerdunud fantaasiavaestele amatööridele.

Täna ilmus seal lugu „Vahur Laiapea – konservatiivid ja preservatiivid on täitsa lappama läinud“, autoriks „filmirežissöör, -produtsent ja -operaator“.

Antud konkreetne lugu on järjekordne näide sellest, kui õhuke on tegelikult eesti „uuskulturnikute“ vaimne ja intellektuaalne kiht. Intelligentne ja ka lihtsalt elementaarseltki kasvatatud inimene ei hakka kasutama pealkirjas sellist riimi nagu „konservatiivid/preservatiivid“. Jääb mulje, et tegemist on reformierakonna valimiseelse preservatiivikampaania usina vabatahtlikuga.

„Äärmused leiavad üksteist. Alati. Nende ühisosa on märksa suurem kui lahusosa. Äsja lõppenud riigikogu valimised kinnitasid seda kenasti. EKRE ja Koos marsivad võimupiruka ees kahele poole lahku ja saavad piruka taga kokku,“ kirjutab Postimehes operaator Laiapea.

Reformierakonna kontrolli all olevate jõustruktuuride poolt võimaldatud valimiseelne projekt Koos/Vmeste, mida eriti agaralt promos ka näiteks Kaja Kallase valitsuse poolt miljoneid saanud venekeelne meedia, tõmbaski keskerakonnalt ära 10 mandaadi jagu vene hääli, mis läksid konkreetselt reformierakonna arvele. Üsna lihtne poliittehnoloogia, kuid häda on selles, et selle loodud „ajutine“ töövahend – sõjakate putinistide jõuk Koos – kipub kontrolli alt väljuma ja on alustamas iseseisvat elu.

Nüüd, kui vasakäärmuslik meedia on juba ammendanud ühe oma valimiseelse vale ehk EKRE Prigožiniga seostamise võimalused, hakatakse nüüd siduma konservatiive siinsete putinistidega, kellele ulualust pakkunud vasakpartei, kelle esimees äsja ütles, et Ukraina linnade pommitamine on hea, hakkab nüüd reformierakonna valitsuselt toetust saama. Äkki lõpuks „selgub“, et EKRE on seotud ka Kaja Kallase erakonnaga?

Loomulikult kasutatakse selliseks konservatiivide laimamiseks avalike tegelaste alamkihti, mingeid kolmanda liiga režissööre, antud juhul siis kollase Kanal 2 kunagise programmijuhi ja PBK-ga seotud ning keskerakonda aastakümneid teeninud „Subboteja“ tsunfti režissööri Laiapead.

Postimehe püsikommentaator Tõnu Lehtla nimetab artiklit „poliitiliseks ärapanemiseks“ ja möönab: „Ma ei saa aru, miks on vaja EKREt ja Varro Vooglaidu mõnitada, pealegi üsna vanade ja tänastest oludest väljarebitud asjadega…“.

Operaator Laiapea tsiteerib pikalt Dostojevskit, kes oli küll suur kirjanik, kuid teadupärast veel ka suurvene šovinist ja „mädaneva Lääne“ ning selle kiriku veendunud vaenlane. Aga kirjandusklassika kasutamine ei saa varjata või kuidagi lunastada Laiapea enda vulgaarset väljendusviisi.

Mõni päev tagasi salvestas Toompea lossi ees ähvardusi ja solvanguid eesti poliitikute ja riigi aadressil läbisegi kriminaalselt ropu vene sõimuga venekeelne keskerakondlane ja „räppar“ Kirill Makarkin, kelle üks leebemaid väljendeid oli „Ansipi taolised kondoomid“. Kaja Kallase poolt üle kullatud venekeelne meedia tegi Makarkinist staari.

Keskerakondlane Postimehes: Ansip on kondoom, riiki juhivad prostituudid ja ma kõiki neid n….isin ja nende matustel korraldan tantsupeo – Uued Uudised

Nii et kui operaator Laiapea väidab, et kokku saavad EKRE ja Koos, milleks pole tal mitte mingit alust, siis reedab ta iseennast oma vaimsest tasemest tingitud sõnavalikuga: hoopis Laiapea sai Makarkiniga kokku, sest mõlemal on reformierakonna valimiskondoomid suus.

Ülekantud tähenduses muidugi.

Ivan Makarov