Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsuse pressikonverents. Masendav ja kurb vaatemäng

-
04.05.2023
Valitsuses on nüüd taaskasutatavad poliitikud poliitprügikastist E200.
© UU

Vaatasin tänast valitsuse pressikonverentsi, kus andsid aru peaminister ja neli ministrit. Tegelikult kurb vaatemäng, aga inimene ju ikka loodab, et läheb paremaks, kuid kahjuks ei midagi uut.

Vastused nagu pähe õpitud luuletused, ikka soovime, loodame, usume, plaanime, teemad on laual, arutame… Nad võiks igale poole, kus midagi küsitakse, lihtsalt demod saata. Kogu aeg ja kõigi asjadega on kuhugi väga kiire, aga kuhu ja kuidas, no ei tea nad vist tegelikult ise ka.

Meenub „Tujurikkuja“, aga valitsuse oma ei olnud naljakas. Ja ikka seesama leierdatud jutt, et kõik tuleb enne jaanipäeva ära teha, muidu jääme hiljaks ja seadus näeb nii ette. Räägiti küll maksutõusudest, et kõik oleks enne riigieelarve vastuvõtmist ornungis. Aga juttu ei olnud abieluseaduse kiirest vastuvõtmisest. Ei tea, kas juba Ristija Johannese päevaks on samasoolistest järjekorrad tekkinud, kes ühte soovivad heita.

Eriliselt hiilgas Tsahkna, kes kutsus 9. mail Euroopa päeva puhul toimuvale kontserdile, mis on muu hulgas eriline selle poolest, et see on üks väheseid praeguse valitsuse korraldatud tasuta üritusi (Üldine naer peaministri ja ka teiste ministrite poolt). Masendav. Ja muidugi ei jõudnud ta ära kiita oma intervjuud Eesti Päevalehele, kus muu mõttetu jutu hulgas oli ka teemaks eurovoliniku koht, mis valitakse ühest koalitsioonis olevast erakonnast.

Eriti piinlik oli aga, kui Karoliina Vesli Delfist uuris, miks koalitsioonikõnelustel ükski erakond siis eurovoliniku kohast huvitatud ei olnud. Nii peaminister kui ka siseminister ütlesid, et ei ole seda artiklit lugenud, kuid väikese arutelu järel ütles esimene “Oli paremaid kohti“ ja teine “Meie olime küll huvitatud. Ja leppisime kokku, kuidas või millal me neid kohti jagame. Keegi ei pidanud seal ägestuma või süttima“. Huvitav, sõbralik töökorraldus seal koalitsioonis.

Natuke ka Nursipalust. Pevkur: “Oleme teinud kotkaste, must-toonekurgede ja kanakulli seiret. Kaardistame metsiste mängupaikasid. Koostame müra modelleerimise. Teeme väga palju keskkonnainimestega koostööd, et liigirikkus säiliks“. Eelnõukohase seadusega sätestatakse eraldiseisev menetlus nn Natura hindamiseks.

Aga inimesed, põliste talumaade omanikud, uusi maakodusid rajanud kodanikud?  „Loomulikult ei saa me kõigiga kokkuleppele,“ ütles Pevkur. “Seadusepakett annab meile kiirendatud korras riigikaitselistes huvides rajada harjutusala lihtsustatud planeerimismenetluses. Loodetavasti suudab parlament selle enne jaanipäeva vastu võtta,“ lisas kaitseminister. „Selle aasta 24. juuni jääb väga paljudele meelde. Ja siis, millalgi hilissuvel läheb asi arutusele, paneme avalikule väljapanekule ja inimesed saavad oma arvamust esitada.“ Millal, ei tea.

Aga „hea“ uudis ka kõigile, kes kuulevad ja pauku kardavad. Pevkur: “Proovime KredExiga luua müravähendamise meetme, et koos meie kaasfinantseerimisega näiteks vahetada harjutusväljaku piirkonnas ära oma aknad.“ Kunagi, mitte kaua aega tagasi, soovitas üks tark uued aknatihendid panna, et elektri- ja küttearved suureks ei lähe, aga näed, nüüd saad juba uued aknad panna.“

Urmas Milvek