Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Uuringufirma jaoks on EKRE “Консервативная народная партия Эстонии”

-
08.05.2023
Nii see kirjas oli.
© UU

Tallinna volikogu EKRE fraktsiooni nõunik Kadri Vilba kirjutab sotsiaalmeedias sellest, kuidas ta sattus Norstati kodulehel peale küsitlusele, kus EKRE oli kirjutatud vene keeles.

“Selline Norstati küstlus on tõesti olemas, just lõpetasin vastamise ning võin kinnitada, et tegemist ei ole photoshopiga. Täpselt nii ongi – EKRE täisnimi on antud vene keeles. Nordstat – kas piinlik ei ole niimoodi vastajaid mõjutada?” ütleb ta. “See oli tavaline poliitiliste eelistuste küsitlus, kus sel korral küsiti lisaks ka seda, kas ma tunnen, et valitsus arvestab rahva arvamusega, kas Venemaa ohustab Eestit, kes on Ukraina sõjas süüdi.”

“Väidetavalt on nad nüüd “näpuvea” parandanud. Vastasin neile nii: jutuks kena, kuid see apsakas on neil küsitluses olnud juba mitu päeva. Nägin paar päeva tagasi sarnast kuvatõmmist ringlemas, täna anti mulle teada veel inimestest, kes on viimase paari päeva sees sama “apsakaga” küsitlusele vastanud. Täna siis vastasin mina ja ikka oli “apsakaga,” lisab Kadri Vilba.

Kui Delfi Meedia enne valimisi EKRE-vastase infosõja läbi viis, oli nende Prigožini “originaaldokumentides” jällegi kõik jutt venekeelne (ka Партия реформ), ainult EKRE oli ladinakeelsete tähtedega.

Loe ka Politicogate: dokumendid kinnitavad, et läbikukkunud infooperatsiooni üritatakse jätkata