Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Oh, kui ilus on rohepööre… tugitoolist vaadates

-
12.05.2023
Laiendatav Nursipalu tossab, aga see-eest soojustame me kliimavõitluse käigus Brüsseli käsul oma majad kallimateks. Pilt metsatulekahjust on illustratiivne.
© Scanpix

Ilmselt mäletavad paljud mõne aasta tagust kampaaniat kilekottide kui plastiku leviku piiramiseks. Natuke midagi oli, aga nüüd paki või kõik kümme ostetud õuna erinevasse kilekotti, ainult teenindaja vaatab veidi imelikult. Üks kampaania sai lihtsalt otsa.

Kui ringi vaadata, siis kliimavõitlus, liignimega rohepööre, on meil väga popp. Aga popp on ta sellepärast, et seda saab edukalt pidada mugavustsoonist. Kuuluta vaid, et oled rohelise mõttelaadiga, sõima pisut abstraktset CO2-te ja oled progressivist missugune. Muide, enda Rail Balticu trassil rabamändide külge aheldamine, kui teemasin sinu suunas liigub – see jäägu kellelegi teisele, elagu reedene popipäev Toompeal!

Eesti rahvas pole veel rohepöördega nagu surnud kukega pikki pead saanud, sestap ta ongi veel rohepöördeusku. Tegelikult on ta ja tema rahakott kliimahüsteeriaga juba korraliku hoobi saanud, ainult et ta teab, et see oli hoopis Putin, kes seda tegi. Kuigi elektrihind kargas lakke poolteist kuud enne Ukraina sõda ja EKRE hoiatas elektri kallinemise eest viis kuud enne seda. Ja ka gaasihindades pole süüdi mitte Putin, vaid hoopis Saksamaa, kes Nord Streamiga kogu Euroopa Gazpromi nisa otsa riputas.

Ametlikus propagandas pole rohepööre veel üheski Eesti hädas süüdi, kuigi BNS vahendab reedelgi uudist selle kohta, kuidas Prantsusmaa president Macron soovitab kliimavõitluses pausi teha, sest Euroopa kukub lihtsalt majanduslikust konkurentsist välja. Teine uudis ütleb, et Eesti kaupleb üha vähem EL-i väliste riikidega – aga ei saagi kaubelda, kui meie rohepöördest kallinenud kaup ei kannata seal konkurentsi välja.

Nüüd tuleb lasta elul veel pisut selgida ja siis hakkab rohepöörde tont meie nägude ees kogu aeg rippuma. Võidaks vaid Ukraina sõja, siis ei saaks hüsteerikud enam selle kaela ajada seda, mis tuleb meile rohepöördega.

Tallinn ehitab üha uusi asumeid ja tahab paisuda poolemiljonilinnaks, Rail Baltic uuristab ennast läbi rabade, laienev Nursipalu põleb, Ida-Virumaal kavandatakse muldmetallide väljasonkimist – ja riiklik propaganda jahub ikka “päästvast” rohepöördest, mis aga tegelikkuses toob meile kaasa majade ülikalli sundsoojustamise ja mannetutesse elektriautodesse kolimise.

Uued Uudised