Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Hüvasti, demokraatia, Eesti sai väga musta teisipäeva

-
20.06.2023
© UU

Vähegi lugenud inimene teab, mis on Must Esmaspäev – see mõiste sai tuntuks 28. oktoobril 1929, millele järgnes suur depressioon. Ülemaailmne majanduskriis on ka praegu, aga Eesti sai endale veel Väga Musta Esmaspäeva, millele järgnes Pruun Teisipäev ja sellega see kõik veel ei lõppe. Depressioon on nagunii, mis on juba praegu võtnud mega mõõtmed. Vaatasin otse Riigikogu erakorralist istungit, vaadaku kõik – ehk pärast seda muutub mõnelgi ajus miski, mis avab silmad, mõistuse, südametunnistuse.

Soovin väga, et inimesed ärkaksid ja näeksid, milliste valedega on neid kostitatud. Nägin argumenteerituid, asjalikke, südantlõhestavaid sõnavõtte nii EKRE, Isamaa, Keskerakonna saadikute poolt. Kahjuks ainult üksteisele, sest Riigikogu istungisaalis valitsevaid rahvateenreid praktiliselt polnud.

Kurb oli vaadata. Mis puudutab ministrite sõnavõtte ja küsimustele vastamist, siis see oli masendav. Üks vale ajas teist taga. Pluss ülbus ja üleolev suhtumine. Ei saa aru, millisest kurjast vaimust nad vaevatud on, ei mingit inimlikkust, asjadest arusaamist, küsimustele vastati nagu päheõpitud luuletust deklameerides. Küsi, mida tahad, aga vastused ikka samad, nagu oleks tegemist zombide või robotitega.

Euroopa Inimõiguste Konventsiooni artikkel 12 „Õigus abielluda“ ütleb: „Abieluealisel mehel ja naisel on õigus abielluda ja luua perekond kooskõlas selle õiguse kasutamisest reguleerivate riigisiseste seadustega.” Aga meie homorüütlid rullisid ka Eesti Põhiseadusest üle.

J.M.K.E saab nüüd uue laulu teha ”Tere, diktatuur! Hüvastui, demokraatia!“

 

Urmas Milvek