Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Minister Võrklaeva susserdamised ujuvad üha rohkem päevavalgele

-
05.07.2023
Mart Võrklaev
© UU

Reformierakond on saanud parteiks, milles korruptsiooniilmingud on lausa igapäevased – oravate toiduahel eeldabki, et rahvalt riisutavast rahast peavad nad kasu saama.

ERR kirjutab: “Praegune rahandusminister Mart Võrklaev (Reformierakond) rikkus Rae vallavanemana töötades toimingupiirangut, kui üüris vallale omaenda autot lubatust suurema summa eest, kirjutas Eesti Päevaleht riigikontrolli 2016. aasta auditile viidates.

“Vallavanem ja abivallavanem sõlmisid vastastikku autode üürilepingud, millega vallavanem rikkus korruptsioonivastase seadusega ettenähtud toimingupiirangut. Kokkuleppe järgi tuli kummalegi maksta üüri, mis oli oluliselt suurem kui volikogu vallajuhtide ametisõitudega seotud hüvitiste piirmäär 450 eurot kuus,” vahendas EPL riigikontrolli auditit.”

Ministriks sai seega mees, kes oli juba varem seadusi korduvalt rikkunud. Uued Uudised on juba ammu kirjutanud, kuidas toonane Riigikogu Reformierakonna fraktsiooni esimees, praegune rahandusminister Mart Võrklaev skeemitas oma eramu ehitusel koduvallas.

Praegu on Reformierakond algatanud suurema rahvalt raha ärakorjamise, milles järjekordseks röövteoks saab automaks. Nii on riigist saanud oma kodanike lüpsja. Või nagu kirjutab sotsiaalmeedias Andro Roos: “Minu arvates oleme me Eesti Vabariigiga jõudnud punkti, kus peaksime endalt küsima, kas meil riiki üldse tänasel kujul vaja on. Mina näiteks tunnen, et minul, minu perel, kaastöötajatel jne riiki tänasel kujul vaja pole. Majanduskeskkond tõmbab kokku ja hävitab isiklikku motivatsiooni, riigiseltskond püüab tungida isikliku elu sfääri ja seda lämmatada, külvab ebakindlust ja usaldamatust kaaskondlaste vahele, maksusüsteem on ebaeesmärgipärane, sisemine ja väline kaitse puudub, rahasüsteem töötab alla võõrastele ja hävitab oma, bürokraatia on ülemäärane ja kägistab loovust, haridus ei anna juhiseid siin ühiskonnas toimetulekuks jne. Miks me peaksime taluma riiki (mitte segi ajada Eesti kui kodumaa ja meie asualaga – mida eestlastena loomulikult armastame), mis talub meid, kodanikke, vaid selleks, et meist elumahlad välja pigistada ja meile mitte midagi vastu anda?”