Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Peatage Lasnamäe” on ka tänasel päeval hingekarje, sest vene kolonisatsioon Eestis tugevneb

-
10.08.2023
Just seda praegu Eestis tehakse – et eestlastele jääks ainult nende pastlad ja kannel.
© UU

Kunagi oli üks vabaduslaulik, kes kutsus üles peatama Lasnamäed ehk võõraste voolamist eestlaste maale püstitatud magalalinnakutesse. Seda lauljat enam vabadusvõitlejate ridades pole, aga laulu sõnum on endiselt teravalt päevakorras.

Eesti on venestumas, endisest Nõukogude Liidust tuuakse ja lastakse siia massiliselt venekeelset rahvast, nagu see oli ka NLKP aegadel. Tallinnas on valitsemas vene keel ja meel, sealhulgas ka linnavalitsuses, ja see on võõras võim, mis on valitsema pääsenud Lasnamäe toel.

Tallinnas venestuvad ja “inglisekeelestuvad” kiiresti ka seni eestlaste enamusega linnaosad. Vene keel kõlab praktiliselt kõikjal, sealhulgas Kadriorus (eriti Jaapani aias) ja Pirita rannas, Reidi teel (kus rannaliival peesitavad suure kõhuga vene meespensionärid) kui ka elamurajoonides, kus vanemad inimesed istuvad õhtuti vene kombe kohasel majade ees pinkidel. Venelased ei üritagi enam eesti keeles rääkida, ammugi mitte seda õppida.

Selle taustal on nähtav üks konflikt, kus venemeelne Tallinna linnavalitsus üritab tuua Lasnamäe Piritale. Protsess on juba ammu käimas Kadriorus, kus Lasnamäe valgub nädalavahetusel alla parki ja edasi mere äärde. Nüüd tahetakse neid aidata selleks ka mujal.

See algas mõne aasta eest, kui kavandati nn Mustakivi läbimurret ehk Narva maanteel lõppeva tänava pikendamist Piritani, mis lihtsustanuks lasnamäelaste pääsu Piritale. Sel suvel üritati selle jätkuna muuta linnaliinide kulgu, näiteks liin nr 5 oleks Pirita-Kose asemel kulgenud Priisleni. See tekitas ägedat vastuseisu, sealhulgas Pirita linnaosakogus, mistõttu see muudatus jäeti ära.

Eestlased on veel suutnud hoida eestikeelset keskkonda Pirital, Meriväljal, Viimsis ja mujalgi, kuid venestumine tungib kiiresti ka sinna. Haabneeme rannas on suvel eestlased veel ülekaalus, Pirita rannas enam mitte. Inimesed aga tahavad elada omakeelses keskkonnas, seda kindlasti ka venelased ja ukrainlased, kuid kiiresti kasvav venekeelsete hulk võtab eestlastelt üha enam ära elukohti Tallinnas, kus kõlaks nende emakeel. Erinevad kultuurid aga sageli põrkuvad – näiteks ei meeldi eestlastele venelaste jaoks nii tavaline komme panna puhkekohas üürgama muusika.

Kui Keskerakond on kogu aeg vene keelt ja meelt kandnud, siis Reformierakonna, sotside ja Eesti 200 internatsionalismile ja multikultuursusele suunatud poliitika on lumepalli kiiresti veerema pannud ning Eesti venestub katastroofiliselt. Ometigi on Eesti viimane ja ainus koht, kus eestlased saavad oma keelt ja kultuuri hoida ja arendada, venelastel seevastu on tohutu kodumaa idas, kus Putin pole igavene. Venelaste kolonisatsioon Baltikumi aina kasvab ja see on põlisrahvastele suureks ohuks. Kui Läti püüab seda pidurdada, siis Eestis on Kaja Kallas protsessi ainult kiirendanud. On viimane aeg vene kolonisatsioonile piir panna ja eestlaste maa säilitada.

Eestile ei ole ohuks ainult Putini-Venemaa. Eestile on ohuks mistahes venekeelsete jätkuv invasioon, olgu need siis Vene liberaalid, ukrainlased või vene keelt kõnelevad usbekid. Sama vilgas on ka sissevool Läänest, kaotajateks on ainult põlisrahvas.

Uued Uudised