Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kiri Ossinovskile: miks sa ei usalda rahvast?

-
09.01.2024
Jevgeni Ossinovski (tagumine)

Riigikogu liikmed said äsja avaliku kirja, mis oli adresseeritud Riigikogu sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni esimehele Jevgeni Ossinovskile.

„Täna nägin Jõuluvana meenutuste, kuidas sa riigikogus Jõuluvana palge ees nimetasid teda tõeliseks sotsiaaldemokraadiks, et tema soov ja tahe teha peredele head, pakkuda igale lapsele rõõmsaid pühi, olevat väga südantsoojendav ja tema hoolimise jõud olevat täiesti vaimustav.

Kuidas sa võisid tagaselja usaldada valitsust, kes ei usu Jõuluvanasse ja võtab tagasi varem erakondade üleselt seadustatud suurperede toetused?

Suures peres kannavad nooremad lapsed vanemate õdede-vendade rõivaid ja saapaid, kasutavad neile väikseksjäänud suuski. Kummatigi ei saa nooremad tasuta käia vanemate huvialaringides.

Kuidas sa võisid reeta Jõuluvana, lubades valitsusel kaotada huvihariduse toetused.

Parem mitte meenutada sinu täielikku usaldust valitsusele, kes jättis ära makstud tulumaksust tulumaksutagastuse alaealiste laste eest, samuti väikeste lastega või hooldust vajava lapsega kodus oleva abikaasa eest.

Sina tead väga hästi, et suurpere ei mahu hruštšovka korterisse. Lastele piisava eluruumi ostmiseks või ehitamiseks ei olnud neil võtta sääste vaid tuli võtta eluasemelaenu. Sina usaldasid valitsust, kes jättis äkitselt ära eluasemelaenu intresside mahaarvamise maksustatavast tulult.

Sina tead väga hästi, et aastaid laskis Euroopa Keskpank ringlusse katteta eurosid ja kui jõudis kätte tasumise tund, siis soolas keskpanga vuhva kõrge euribori kaela ka neile lasterikastele peredele, kes 10 – 15 või rohkem aastat tagasi võtsid eluasemelaenu ja maksavad seda tagasi veel 10 – 15 või rohkem aastat koos kõrge euriboriga, mille põhjustes pole neil vähimatki süüd.

Sa tead väga hästi, et ennetähtaegne tagasimakse on praegu võimatu, sest esimestel kuudel võtab pank tavaliselt ~1% laenutagastust ja 99% intressi ning 10 aasta pärast on laenusumma sisuliselt tagasi maksmata ja tagatis ohus.

Sa ütlesid Jõuluvanale, et rahvas tahab teada, kuidas tema eelarve püsib struktuurses tasakaalus. Samal ajal ei usalda sa rahvast, et riigieelarve püsib tasakaalus, kui pankade euribori-liigkasumilt matti võtta.

Samas usaldasid sa Kaja Kallast ainuisikuliselt kuulutama pankadele kolmeaastase maksurahu, kui nad Mart Võrklaevale ja teistele semudele maksavad välja dividendid madalama tulumaksu ajal.

Sina usaldad valitsust, kes maksutõusudega kütab inflatsiooni, viies kiirkorras ellu Brüsseli- Tallinna kokkuleppeid energiatõhustus-remontideks, mis on lihtsalt elanike võlaorjusse viimine, andmata aega hruštšovkade ja teiste tüüpmajade ning nende korterite ümberplaneerimiseks, mis tõstaks kinnisvara tegelikku väärtust.

Sina tead, et Mait Klaassen ja teised kinnimakstud professorid käivad vahutamas, kuidas maksutõusuga jääb rahvale rohkem raha kätte. Mõeldakse Reformierakonna tuumikut ja nende hääli.

Kus oli Reformierakond siis, kui mina Ratase maksuakna kohtusse kaebasin, et see on liiga madal ja sulgub liiga kiiresti, makstes kätte vanadus- ja töövõimetuspensionäridele nende soovi eest tööl käia. Puudus ka seaduslik perspektiiv akna nihutamiseks.

Sina lasksid valitsusest jalga, korraldamata, et sotsiaalkindlustusametnikud teeksid abikaasadele ettepaneku, et pensionilisad laste kasvatamise eest või muud ühised sissetulekud, oleksid selle abikaasa nimel, kumba maksuaken vähem kahjustaks.

Kolm aastat rehitses reformivalitsus raha Ratase maksuseadusega kokku, kui ootamatult selgusid parteigenossede tuludetsiilid. Siis leiutati maksuküür.

Härra Ossinovski, jätan endale vabaduse levitada teavet sellest kirjast, et teistele teadmata ei tabaks mind usaldushääletuslik vihakõneseadus.

Härra Ossinovski, Eestis oli ja on tavaks Kolmekuningapäeval lastele koorekomme keeta. Loodan, et ka lastest väidetavalt hoolivad sotsiaaldemokraadid laste ja Eesti lehmapidajate rõõmuks seda teevad. Olgu siis täna-homme või Vana Uueaasta paiku. Valijatele pannkoogiküpsetajad on ju olemas!“

 

Alla kirjutanud Johannes Toom