Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Lugeja arvab: Kaja Kallasel võiks kolme aastaga juba olla midagi ette näidata. Aga ei ole

-
16.02.2024
Kaja Kallase valitsemine reaalsuses.
© Erki Evestus

Vaatan Riigikogu infotunde ja kuulen, et peaminister on jälle hakanud rääkima nn EKREIKE valitsuse tegematajätmistest. Ise aga on juba kolmandat aastat võimul – peaks ju midagi olema ette näidata.

Aga ei ole ju. Reformierakond alustas esimest valitsemist kärbetega ja jõudis kolmandaks valitsuseks maksutõusudeni. Kõik läheb selgelt aina halvemaks. Millal siis need “viljad” tulevad? Kas Kaja Kallase kümnendaks valitsuseks?

Kolme aastaga on paremad valitsused ära teinud suure töö. Mida on Kaja Kallasel ette näidata? Kui hakkan mõtlema, siis midagi positiivset ei meenu – ainult elektrihinna järsk tõus, nüüd maksutõusud… ja et välismaal olevat ta miskitmoodi kõva tegija.

Seejuures on Reformierakonnal ja Kaja Kallasel olnud valitsuspartneriteks kõik suuremad erakonnad peale EKRE: Keskerakond ja Jüri Ratas esimeses, sotsid ja Isamaa koos Urmas Reinsaluga teises, sotsid ja mingi “pika plaaniga” Eesti 200 kolmandas valitsuses – ja majandus läheb endiselt allamäge.

Kolme aastaga peaks iga peaminister suutma nii palju, et ta enam eellaste peale näpuga ei näitaks. Või nagu Mart Helme kord ütles, et ei pea mitte eelmist valitsust süüdistama, vaid sellest, mis valitsusel olemas on, midagi uut ja paremat looma. Kaja Kallas ainult süüdistab ja laseb Eestit allavoolu. No ei ole tast riigi kriisist välja viijat!

EKRE-t hoitakse võimust eemal ja üks põhjustest on ilmselt see, et nad võivad kõigi teiste kiuste midagi põhjalikku ära teha. Martin Helmel oli rahandusministrina liiga vähe aega, aga see, mida ta ära tegi, lubab oletada, et tema teeks kolme aastaga kümme korda rohkem ära kui Kaja Kallas kolme aastaga.

M. S (autor on toimetusele teada)