Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Valitsus lõhub Eestis tasakaalu

-
19.02.2024
Elu maal pole kunagi lihtne olnud, praegu aga veel eriti.
© UU

Kas sipelgapesad on looduslikud? Kas linnad on looduslikud?

Nii sipelgad kui inimesed on osa loodusest.

(See mõte pärineb E. Laignalt) Minu jaoks väga avardav mõte. Ei ole paha linn ja ei ole paha maapiirkond.

Nagu Yin ja Yang, on kõik tasakaalus – on inimesi, kes naudivad linnas elamist ja on inimesi, kes naudivad maapiirkonnas elamist. On erinevad väljakutsed ja erinevad rõõmud.

Kumb oli enne, muna või kana? Kumb oli enne, maapiirkond või linn?

Ma mõtisklen automaksu teemal. Ja bussiliikluse. Ja koolide sulgemise. Ja muidugi maksude tõusu.

Kust tuleb riigi raha? Ega ta seina seest ei tule! (KK) Kust tuleb inimeste raha? Ega ta seina seest ei tule. Koormised muudkui tõusevad.

Valitsus – kunstlik moodustis, mis peaks teenima rahva huve ja kindlustama inimestele hea elu nii linnas kui maal. (Naiivitar nagu ma olen) Khmm… Siit saaks tulla kirjand teemal – kui ma oleksin peaminister.

Mõttelõng läks lappama. Nii, paneme aga koole kinni või kärbime klasse vähemaks. Minu kui maapiirkonna elaniku mõte hakkabki liikuma tuleviku suunas. Nii, panen lapse lähimasse linna kooli. Hakkab käima bussiga? Nii, bussiajad ei klapi. Viin autoga – autoga sõita iga päev edasi – tagasi, lisaks tasuda automaksu, lisa juurde ulmeline kütusehind. Ma ei usu, et see oleks variant.

Seega – kas ma kolin LINNA? Mina, kes ma tegelikult tahaks elada maapiirkonnas, kuna mulle sümpatiseerivad just väiksed koolid, tuttavad inimesed, ilus loodus, rahulik ja turvaline elukeskkond. Kui ma jõuan lõpuks sinna oma mõttekäiguga, et linna kolimine on möödapääsmatu, siis KAS SEE ONGI VALITSUSE EESMÄRK? Kõik aga linna, hangude ja tõrvikutega?

Miks me sulgeme väikeseid koole? Kas ma olen peast põrunud, aga minu arvates on väikestel koolidel palju eeliseid – lapse närvikava jääb tervemaks (puudub olelusvõitlus), õpetaja saab tähelepanu pöörata IGALE lapsele, lastel tekivad elukestvad sõprussuhted, kiusamine saab kiiremini kontrolli alla (loodetavasti, kui seda on).

Ma ei ole saanud aru sellest, miks on siis väikesed koolid justkui kahjulikud, et nende heaks ei suudeta raha leida? Mõned ju õpetavad oma lapsi kodus ehk laps on koduõppel. Näen seda nii, et väikekool on justkui samm edasi koduõppest. See on turvaline keskkond keskmiselt 5 kuni 15 õpilasega ja võetakse läbi ikkagi ju riiklik haridusprogramm. Miks on vaja väikseid koole kinni panna? (Ka väikestest koolidest tõusevad lendu suured tegijad.)

Valitsus lõhub tasakaalu.

Eestis ei ole võimalik saada rongiga Tallinnast Pärnusse? Rööpad on olemas, aga valitsusel pole vahendeid, et natuke kõpitseda (21. sajandi taristu missugune). Ootame aga rõõmsalt Rail Balticut, mis omakorda lõhub meie looduslikku tasakaalu.

Kuna mu soontes voolab patrioodi veri, siis seda maad mina armastan ehk neid inimesi ja seda Eesti maad, konkreetselt seda maad, kus peal ma kõnnin, nii linnasid kui lautasid. Elagu Eesti ja tema inimesed, ükskord me võidame niikuinii! (Ehk siis lootus heast elust ei kao, lootus jääb). Proosit!

Kui mina oleksin peaminister…

L. O (autor on toimetusel teada)