Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Aasta riigikogu valimistest: valede valitsus on tegelenud Eesti elu p…ekeeramisega kiirtempos

-
04.03.2024
Valitsus läheb presidendilt toetust küsima: 2023 aasta kevad

5. märtsil möödub aasta viimatistest riigikogu valimistest, kui EKRE vastandamise ja meeletute valedega võimule tulnud Reformierakond moodustas Eesti 200 ja sotsidega valitsuse, mis on läbi aasta räsitud piinlikest skandaalidest ning mis keerasid Eesti elu juba mõne kuuga täiesti tuksi.

Eesti on kobarkriisis, aga valitsuse paat kõigub juba pikemat aega nagu Medusa parv tormisel merel.

Omavaheline hõõrumine ei käi üksnes selja taga ega kulisside varjus, vaid tuuakse ka avalikkuse ette nii valitsuse pressikonverentsidel kui ka meedias.

Reitingute nimel tõmmatakse tekki enda peale ning halvustatakse partnereid. See muster pole juhuslik, vaid süsteemne ja pikaajaline.

Ei pea olema akadeemik, et aru saada – see kõik teeb Eesti elule ainult kahju.

Aegade kõige halvem valitsus

Kui igasuguse tõsiseltvõetavuse kaotanud Eesti 200 püüab truult Reformierakonna puudlit mängida, siis sotsid üritavad endale kasu lõigata ja end neile vastanduda. Head nahka sellest ei tule kellelegi. Seda kõike ennustasid juba vaevalised koalitsiooniläbirääkimised eelmisel kevadel, mida juhtis pime viha konservatiivide vastu.

Kuid see pole kaugeltki kõik. Valede abil pääsenud Eesti läbi aegade kõige halvema valitsuse osapooli räsivad ka enda sisetülid.

Projektipartei Eesti 200, kelle vankri ees oli Johanna Maria Lehtme, on samas õige ruttu kokku varisenud riismeteks, „kangelanna“ ise lahkunud riigikogust kui ka haihtunud avalikkuse eest laiemalt.

Kõige krooniks on tõsiasi, et Slava Ukraini skandaali uurimine pole tänaseni kuhugi jõudnud. Ainus tagajärg on tõik, et inimestel on usaldus kõiksuguste Ukraina abistamise seltside vastu kadunud.

Suurim saavutus – suurte perede toetamise kaotamine ja maksutõusud

Niinimetatud abieluvõrdsus ja suurte perede toetuse kaotamine olid esimesed, millega uus valitsus hakkama sai. Sellele on nüüd lisandunud meeletud maksutõusud ja uued maksud, millega tahetakse eelarveaugud täis toppida. Osa makse pole veel kehtima hakanudki.

Tagajärg on meeletud hinna-, intressi- ja inflatsioonitõusud, inimeste toimetuleku halvenemine, eurotsooni suurimaid majanduslangusi ja ettevõtluskeskkonna halvenemine sedavõrd, et firmad pagevad Eestist minema või lähevad lihtsalt pankrotti ja koondavad inimesi.

Rutiinsed uudised majanduskollapsist

Uudised kehvadest majandustulemustest on muutunud rutiinselt igapäevaseks ning inimesed on tehtud selles osas juba tuimaks.

Peaminister õitseb küll eurokoridorides, kuid on lasknud sisepoliitika ja majanduse käest lohisema, õieti see pole tal peos olnudki.

Suurimad probleemid ligi aasta tagasi valitsema asunud seltskonnal näisid olevat homoabielud ja rohepööre, mistap majandusministeerium asendati kliimaministeeriumiga. Pole ka ime, et majandus on lappama lastud.

Tõeliste probleemide lahendamine aetakse aga süüdimatult eelmiste valitsuste või Ukraina sõja süüks.

Kuid piketid Stenbocki maja ees ja erinevad valitsusevastased meeleavaldused parlamendi esisel platsil on muutunud isegi muidu vaoshoitud eestlaste jaoks pea igapäevaseks. Lõpuks jõuti ka streigini.

Autoriteedi kaotanud peaminister: riik, see olen mina

Peaminister Kaja Kallas, kes toetas sõjaajal pereäri Venemaaga, pole tänaseni tagasi astunud, kuigi skandaal ilmnes juba augustis, samal ajal nõuab ta moraali teistelt. Katkise moraalikompassiga Kaja Kallas on kaotanud niigi olematu autoriteedi nii rahva silmis kui ka paljude poliitikute seas. Kuid ka halb eeskuju on nakkav.

Samas on uus valitsusliit lülitanud riigijuhtimisest täiesti välja parlamendi, sõites ülbelt ja sihikindlalt üle nii riigikogu töö- ja kodukorraeeskirjadest kui ka sageli mitmeti tõlgendatud põhiseadusest. Seda kogenematu ja saamatu riigikogu esimehe Lauri Hussari ja ääretult arrogantse endise kolhoosi partorgi Toomas Kivimägi vedamisel. Pole imestada kui selle tulemusena jõuab poliitika tänavatele.

Parafraseerides ühte endist presidenti, siis võiks öelda, et see, mis neid siia tõi, ei vii neid enam edasi. Ja parafraseerides teist kunagist presidenti, siis see sitt, mille nad on tekitanud, ei ole teps mitte meie tuleviku väetis, vaid puhas mürk.

 

 

Uued Uudised