Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Kes tellis Tallinna tänavatele linna hävitamist kujutava „kunsti“?

-
04.03.2024
Plakat
© UU

Vabariigi sünnipäeva eel tekkisid Tallinna tänavapilti omapärased „kunstiteosed“, mis kujutasid purustatud Tallinna maju. Ajakirjandus kiitis „kunsti“ taevani, kuigi ei suutnud süveneda selle sisusse. Antud „kunst“ oli tänavapildis vahetult enne 80 aasta möödumist Tallinna pommitamist idanaabri vägede poolt. Kas selle „kunsti“ Tallinna tänavatel eksponeerimine oligi sellele „Stalini kotkaste“ korda saadetu meenutamine? Kes on selle „kunsti“ tellija, kelle huvides seda eksponeeritakse?

Vägisi tekib mulje, et selle Tallinna väljapandud kunsti tellis Vene saatkond või oli see koguni FSB poolt tellitud. Tallinnat pommitanud „Stalini kotkaste“ järeltulijad on ju asunud tagasi „valima“ väärikat Stalini järglast, kes on ju lubanud taastada NSVL-i selle kunagistes piirides. Enamgi veel, antud Stalini „väärikas“ järeltulija on alles hiljuti teatanud, et tema eesmärgiks on ühtse riigi moodustamine, mis ulatub Vladivostokist Lissabonini. Selle eesmärgi saavutamiseks kasutab ta kõiki vahendeid. Putini võit on kindel, e-valimistel saavutab ta ju kindla võidu. Imelistel e-valimistel peab ta saama 86% häälte saagi! Kõige „ausamates“ e-valimiste tulemustes ei saa ju kahelda. Kas see „kunst“ peabki näitama Eesti valitsusele, et peab „ausate“ e-valimiste tulemusi tunnustama?

Vaevalt, et muu demokraatlik maailm tunnustab nende e-valimiste tulemust. Alles mõned päevad tagasi ju saatis tunnustatud rahvusvaheline organisatsioon Eestile märgukirja, kus soovitas muuta e-valimisi turvalisemaks ja ausamaks. Eesti ajakirjandus aga ei huvitu sellest uudisest. Isegi suurimad arenenud IT tehnoloogiaga autoritaarsed riigid loevad e-valimisi manipuleeritavateks ja kontrollimatuteks ega võta e-valimisi kasutusele. Vaid Eesti ja Venemaa loevad e-valimisi turvalisteks, sest e-valimised kindlustavad valitsejatele soovitud tulemuse. Kontrollida tulemusi ju ei saa, kõik andmed on koheselt hävitatud. „Õige“ tulemus peab olema ju garanteeritud!

Huvitaval kombel teatas prokuratuur kohe peale kunsti linna tänavatele ilmumist, et nemad ei saa uurida edasi Putini poolt läbi Eesti pankade aetavat rahapesu lõpetades selle uurimise. Huvitav, prokuratuur kinnitab, et rahapesu toimus aga uurida seda ei tohi. Kas selle tulemuse saavutamiseks pandigi Tallinna tänavatele see „imeline kunst“?

Muidugi võib selle otsuse taga olla ka see, et mõned valitsuserakonnad on saanud raha Venemaad nuumavatelt isikutelt, mõned valitsuse liikmed on isiklikku kasu teeninud Ukraina ründamisest. Huvitav, kas vastavadki tõele kuulujutud, et prokuratuur lõpetas ka Reformierakonna rahaasjade uurimise sest ka see raha tuli Venemaalt. Miks muidu sooviti rahvahääletusele panna küsimust liitumise kohta Venemaaga!

Vägisi tundub aga, et see „kunst“ Tallinna tänavatel on tellitud otseselt FSB poolt.

 

Heiki Viks