Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Üks must buss sõidab mööda Eestit

-
27.03.2024
Reformierakond üritab inimesi pehmeks rääkida, aga tulutult.
© Uued Uudised

Buss on uhke, must Mercedes Benz, aga sisu on kuidagi nigelavõitu. Ei ole mina seda üksi välja mõelnud, on näidanud ka igasugused uuringud. Kui aga küsida inimeste käest, mis tuleb neile esimesena meelde sõnaga “must“, siis on kindlasti vastused erinevad, aga arvan, et pigem midagi ebameeldivat.

Näiteks kirjandushuvilistele Juhan Liiv, “ Must lagi on meie toal“, kosmose- ja füüsikateadlastele “must auk”, muusikahuvilistele, kellele meeldib Riho Sibula looming, heliplaat “Must”, inimesed, kes on saanud petta, ületöötanud, väsinud lubadustest “must masendus“ jne.

Üldjuhul ikka pigem mitte positiivne tunne. Meeldiv võiks olla paljudele sõnapaar “must leib“, “must kuld“, teatud seltskonnale “must raha“. Aga üldiselt must sümboliseerib Euroopa traditsioonis väidetavalt negatiivset nagu hirmu, kurbust, kahetsust, leina, vägivalda, viha…

Nime “Mercedes Benz“ vast teab igaüks. See sõna seostub luksuse, kvaliteedi, edukuse-heaga, seega ei vaja lahtimõtestamist.

Nüüd aga sisust. Buss sõidab ringi mööda Eesti erinevaid linnu, maainimesed vist ei ole “cool“, teema erinevate reformierakondlastega, reklaamlauseks “Julgeolek on kindel olek“ Lahtiseletatuna tähendab see korraldaja kutset üritusele, kus räägitakse-kuulatakse meid kõiki puudutavaid küsimusi, majanduse-, kliima-, kultuuri- ja haridusjulgeoleku kohta.

Ja muidugi neile kunagi hulga kastaneid nosimiseks toonud sõja teemat koos kindla julgeolekuga Eestis ja maailmas. Kui saksa kvaliteedile võib üldjuhul kindel olla, siis veetava kauba osas on enamus Eesti elanikkonnast juba kahtleval seisukohal. Miks muidu on külastatavus pea olematu ja pooled ürituse  külalistest ei ole nõus reformierakonna teerulli poliitikaga. Tahtmatult tekib küsimus “Kus on näriliste valijad, miks nemad ei vaevu kohale tulema?“

Võib-olla peaks korraldajad e-kohaloleku kasutusele võtma, siis saaks saali täis ja ruumist tuleks isegi puudu. Ja kindlasti oleks üritus asjalikum kui peetakse kinni reklaamil kirjutatust “Arutelu-mõtteõhtu“, mitte ei panda alguses kohe peale Reformierakonna kauamängiv, mis on kõiki, kes on vähegi soovinud seda plaati kuulata juba nii ära leierdatud, et kõrvad jooksevad sitavett.

Küll oskas ikka vanarahva tarkus asju õigete nimedega öelda. Ürituse formaat võiks olla nagu Riigikogus, küsija saab küsimuse esitamiseks kaks minutit ja vastaja vastamiseks kolm minutit. Aga erinevus võiks olla see, et küsimustele vastatakse konkreetselt ja ausalt. Seda kõike on muidugi palju palutud, aga mis mõte muidu nendel, maksumaksja raha eest “ Kindeloleku“ tuuridel on. Üks hea DJ teeks seina seest tuleva rahaga ära.

Kiituseks saan öelda, et muidu oli korraldus väga hea, esinejad rahulikud, rõõmsameelsed ja soliidsed ning lauake oli ka maitsvalt kaetud.

Aga valel on lühikesed jalad, mittemust mersu buss.”

Urmas Milvek