Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Põhja-Korea stiiliga Jüri Ratas on Eesti poliitikasse toonud ülbe enesekesksuse

-
08.12.2018
Jüri Ratas
© Ilmar Saabas/Ekspress Meedia

Kui eelmisest peaministrist Taavi Rõivasest õhkus lihtsalt poisikeselikku ennasttäis olekut, siis Keskerakonna esimees ja peaminister Jüri Ratas ületab kimjongunilikus enesekesksuses ja teiste ründamises juba igati hea maitse piirid.

On täiesti lubamatu, kuidas Ratas ründab oma erakonna volikogu ees peetud kõnes opositsioonierakondi, kujutades neid võimu nimel mistahes alatusteks valmis olevat, samas kui Keskerakond pidavat olema igati aus ja eetiline – see erakond, millest on Tallinnas välja ujunud arvukalt kohtuasju ja korruptsiooniskandaale!

“Valeuudiste levitamine ja alusetute hirmude külvamine ühiskonnas, opositsioonierakondade üha agressiivsemad rünnakud,” kirjeldab Ratas. Ja Keskerakond on siis ingellik jõud, kes üle 27 aasta on viimaks pääsenud Eesti rahvale õnne tooma ning ühendab endas kristallausaid poliitikuid!? Nii ülbet rünnakut teiste poliitiliste jõudude vastu pole Eestis ilmselt veel nähtud!

Peaminister ise on Riigikogus tuntud saadikute manitsemise, osatamise, ebaviisakate isiklike vihjete tegemise ja vasturünnakutega küsimustele – ja seda rahvasaadikute vastu, kellele peab ta aru andma! Tema on toonud poliitikasse stiili, kus küsimusele vastates kaldutakse kohe selle sisust nii kaugele kui võimalik – näiteks “Esimeses Stuudios” küsiti talt valitsuse koospüsimise kohta rändepakti heakskiidu valguses, kuid tema läks kohe üle riigieelarve kiitmisele.

“Ma ei üllata kedagi, kui ennustan, et Eestit ootab inetu ja räpane valimiskampaania. Neil valimistel rünnatakse libauudiste ja pooltõdedega. Loodetavasti küll enam mitte kordagi vägivallaga. Me ei lähe selle jamaga kaasa,” ütles Ratas.

Peaminister on selle ütlemisega küll saavutanud kahekeelsuse tipu! Alles sel nädalal luges Jaak Madison talle otse Riigikogus ette Indrek Tarandi ütlused molli andmisest ja kuklalaskudest, mis mahuvad igati vihakõne alla, kuid Ratas keeldus konkreetset isikut hukka mõistmast!

“Riigikogu valimiste eel külvatakse taas palju hirme ning otsesõnu valetatakse rahvale nii maksulaekumiste, massiimmigratsiooni kui välis- ja julgeolekupoliitika teemadel. Me ei lähe kunstlike vastanduste ja sisutühjade kraaklemistega kaasa. Keskerakond pole tuulelipp, mis laseks endale võõrast agendat peale suruda,” räägib Ratas.

Peaminister valetab ise maksulaekumiste osas, rääkides Lätti läinud rahast kui  olematust nähtusest; ta valetab massiimmigratsiooni kohta, sest alles teatas PPA, et tänavu on Eestisse tulnud 12 000 slaavi võõrtöölist, kes sisuliselt sulanduvad siinsesse venekeelsesse töökeskkonda ja muudavad Eesti venekeelsemaks; ta valetab, et ei lähe kunstlike vastandustega kaasa, sest mis oli siis Tarandi provokatsioonist tekkinud vastasseis?

Aga tuulelipp ehk pole Keskerakond tõesti, sest ta esindabki oma sahtlis hoitava Kremli-leppe ja Putini suuvoodri Yana Toomiga üht, neile “mittevõõrast” agendat – Moskva oma! Just Ratase ajal on hoogustunud venestamine, kusjuures peaminister kaitses isiklikult “meie inimesi”, kes peksid jalgadega küüditatutele asetatud küünlaid; ta ei lubanud ka Metsavase juhtumi taustal uurida täiendavalt teisigi potentsiaalseid riigireetureid.

“Kõige olulisem on, et me ei muutuks ülbeks, mugavaks ega arvaks naiivselt, et valimisvõit tuleb iseenesest,” hoiatab Ratas. Peaminister, te oletegi juba ülbed ja mugavad, teisi ründavad ja mahategevad, ennast ülistavad ja vastutusest kõrvalehiilijad – ja seda kogu vasakpoolse valitsuse tegutsemisajal koos sotside ja libaisamaalastega!

“Kahe aastaga ei ole võimalik tasa teha 17 aasta jooksul kuhjunud ebavõrdsust ja ebaõiglust ühiskonnas. Aga meie juhitud laev liigub viimaks õigel kursil,” väidab Ratas. Jah, Reformierakond on oma valitsusajal väga palju halba teinud, kuid selline väide, nagu oleks nüüd õnneaeg käes, on pehmelt öeldes ülipopulistlik! Keskerakond ei tee Eestit grammigi võrra õiglasemaks kui senised valitsused – seni pole nad seda kuidagi suutnud!

“Keskerakonnal on kõige tugevam ja selgem tulevikuvaade tervele Eestile. Meie konkurendid pelgavad seda ning soovivad seetõttu viia debatti sisu asemel hetkeemotsioonide ja hirmutunde peale,” väidab peaminister. Taas eriti ülbe sovjetlik väide sellest, kuidas on üks ja ainuõige partei (vanasti NLKP) ja teised, alatu imperialismi võrdkuju, kes õhutavad madalaid emotsioone.

Ei, Ratas, konkurendid ei karda sind ja seda, et valitsusjuht ise debatte ei soovi, näitas ka rändeleppe varjamine! Hetkeemotsioonid aga on need, kui provokaatori müksimise peale köetakse üles superhüsteeria vägivaldsest Eesti ühiskonnast – ja selles osales peaminister ise!

On ilmselge, et sellise Keskerakonda ülistava ja teisi mõnitava kõnega tekitas Jüri Ratas ühiskonnas järjekordse vastasseisu ja süvendas lõhet erinevate poliitiliste jõudude vahel – aga seda kartellipoliitikud ju kogu aeg teadlikult teevadki. Jah, parlamendivalimiste eel valetatakse rahvale, aga Keskerakond ja peaminister pole selles vähimalgi määral süüst priid!

Jüri Ratast ja Keskerakonda soovitaks valida neil, kes soovivad järgmise nelja aasta jooksul saada täiendavat 100 eurot oma sissetulekutele, millest inflatsioon ja kergitatud maksud on 200 eurot juba ära söönud. Kes aga soovib jõukat Eesti rahvusriiki, hoidku neist nii kaugele kui võimalik!