Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

JUHTKIRI Vabandus, mida ei tulnud, kõne, mida ei tule…, sest sotsidelt ei saagi midagi normaalset oodata

-
20.12.2019
Sven Mikser ja president Kersti Kaljulaid.
© Teet Malsroos/Õhtuleht

„Palun Euroopa Parlamendi presidendilt, Belgia kuningalt, kõikidelt meie liitlastelt Euroopa Liidus ja kogu eesti rahvalt vabandust sotsiaaldemokraatlikusse parteisse kuuluva Euroopa Parlamendi liikme Sven Mikseri nõuniku Silver Meikari vääritu käitumise pärast, millega ta kahjustas Euroopa Parlamendi, Eesti poliitikute ja kogu Eesti mainet rahvusvahelisel areenil. Sellisel käitumisel ei ole kohta meie poliitilises kultuuris ning kutsun üles Sven Mikserit ebaõnnestunud nõuniku valiku tõttu oma liikmestaatusest loobuma ning tagasi astuma, et Eesti saaks minna edasi puhtalt lehelt.“

Sellist pöördumist ei ole Eesti presidendilt Kersti Kaljulaidilt tulnud. Ei ole ka tulnud vabandavat telefonikõnet Brüsselisse. Seda ei panda riigipea aastalõpukõnesse.

Sellest ei kirjuta peale Kroonika ükski ajaleht.

Seda ei laida Riigikogu saalis ega isegi kuluaarides ükski opositsioonipoliitik.

Seda ei võta jutuks sotside juht Indrek Saar.

See vaikitakse maha, sest tegemist ei ole mingilgi määral Eesti Rahvuskonservatiivse Erakonnaga seotud tegelasega ega üleüldse konservatiivse maailmavaate esindajaga.

Neile näib kõik lubatud olema.

Selle juhtumi valguses, kus Meikar enda täis tõmbas ja alasti Brüsseli vahele kakerdama läks, näeb isegi pime, kui kallutatud on meie meedia ja meie president, kes iga EKRE liigutuse peale õhku ahmima hakkavad, kuid nüüd häbenedes nurka vaatavad.

Mõelge korra, mis juhtunuks, kui tegu oleks olnud mõne EKRE liikme või nõunikuga. Näiteks Jaak Madisoni. Meie „sõltumatu“ meedia kukkus EKRE ministrite nõunikke hoopis tühisemate asjade pärast kottima, et nende kaudu ministrid paigast kangutada. Nüüd on suu sülti täis.

President, kes ametisse valituna lubas kõikidesse erakondadesse võrdselt suhtuda, haarab telefoni, et Soome rahva eest vabandada, kuigi Soome rahvas pole oma valitsusega rahul, aga siinkohal peidab pea Kadrioru paksude kardinate taha.

Mart Helme iga sõnavõtt võimendatakse taustu ja tõde uurimata üle, isegi kui ta kutsus rahvast tänavale ilusat ilma nautima, tuleks kriitika selle kohta, et kutsus rahva tänavatele mässule, aga sotside perverssus neelatakse alla, reformierakondlaste ropp sõnakasutus vaikitakse maha.

Mis riik see on?

Seda, et kuningas on alasti, ei väsi EKRE viitamast. Nüüd on alasti tola ja see ei kõiguta kedagi. Võib ju mõelda, et äkki polegi asi EKRE-vastasuses, võib-olla ongi avalikkus harjunud lihtsa tõigaga, et sotsid on paadunud narrid.

UU