Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

“Kadrioru ööbikud” saavad talumatult palju eetriaega

-
09.05.2020
Raadiod.
© Scanpix.

Tihedamad raadiokuulajad on tähele pannud, et riigiraadios kõlavad pidevalt ühed ja samad artistid, kes juhtumisi on sõbralikes suhetes vasakpoolse meediaseltskonnaga ning seeläbi ka Kadrioruga, mistõttu neid muusikute ringkondades „Kadrioru ööbikuteks“ kutsutakse.

Kuigi eeter pole sajaprotsendiliselt tsenseeritud, on mõjud üüratud ja see on ka märgatav. Nii saavad ühed pidevalt eetriaega samal ajal kui mõnda teist maailmavaadet evivad muusikud ei pääse kudiagi löögile.

Üks raadikuulaja kirjutas sotsiaalmeedias, et üks selline eetrikõlbulikke artiste on Tanel Padar, kelle laule lastakse söögi alla ja söögi peale. Eeter on Padarist paks, nagu meil rohkem lauljaid ei olegi.

Tegelikult on Eestis väga palju väga häid muusikuid, kelle loomingut kas üldse, või väga harva rahvusringhäälingust kuulda saab.

Kõik teavad, et iga kord, kui artist eetrisse pääseb, saab ta selle eest autoritasu ja raha ei saa ju igale suvalisele tüübile jagada, eriti veel sellele, kes juhtumisi ei ulu kultuuriinimeste peavooluga kaasa.

„ERR-i saatejuhtidel on rohkem võimu, kui arvata oskate, nemad otsustavad, kes on palgalehel ja kes mitte,“ kirjutab raadiokuulaja, kes toob näite bändist, kes sai eetrikeelu, sest nende laulu tekstis esines sõna „lilla“.

UU