Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Eesti inimesed eelistavad USA presidendina vasakäärmuslast Bidenit – mis on selle taga tegelikult?

-
26.10.2020
Info Joe Bideni ja tema poja Hunteri (vasakul) korruptsiooni kohta Ida-Euroopas jõudis liiga hilja valijateni.
© Scanpix

Eesti ühiskonnas valitsev Trumpi-vastasus on ilmselt neli aastat väldanud ajupesu teene, kus oluline roll on olnud presidenti demoniseerival peavoolumeedial.

MTÜ Ühiskonnauuringute Instituudi tellimusel viis Norstat Eesti AS läbi küsitluse USA presidendivalimiste teemal. Küsitlusest selgub, et Joe Bidenit eelistab valimiste võitjana näha kaks korda rohkem inimesi kui Donald Trumpi. Küsitlus viidi läbi 15.-16. oktoobrini 500 Eesti kodaniku seas.

“Keda Teie eelistate näha Ameerika Ühendriikide 2020. aasta presidendivalimiste võitjana?” 45% vastajatest eelistab näha võitajana Joe Bidenit ning 23% Donald Trumpi. 32% vastajatest valis vastuseks “Ei oska öelda”.

Peavoolumeedia on aastaid loonud Trumpist klouni kuvandit. Selleks kasutatakse tema säutse, mis sageli tunduvadki imelikud, kui ei tea seda, mis kontekstis need välja on öeldud. See aga ongi üks meedia ideoloogilisi võitlusvahendeid, mida ebameeldivate isikute vastu kasutatakse.

Praktiliselt kõik Eesti väljaanded on massiliselt tiražeerinud kõike seda, mida demokraatidest oponendid on Trumpi kohta libauudistena levitanud ja üheks väärinfo levitajaks on olnud ERR-i korrespondent USA-s  Maria-Ann Rohemäe. Kõik uudised on kaldunud absurdi, nagu näiteks väidetav veeseaduse muutmine Trumpi soengu tõttu, aga see ei ole kedagi sopalaotajatest seganud.

Tundub, et ka keskmine lugeja ei ole just väga terav pliiats, sest vähemalt küsitlustulemuste järgi pole kellelgil tekkinud küsimust, et kui Trumpi on meediakajastuste järgi juba neli aastat “väga kindlate tõendite” järgi “kohe-kohe” maha võetud, siis pole järelikult tõendeid ollagi.

Meediasse võiks kriitilisemalt suhtuda ka selle tõttu, et nende aastate jooksul pole Eesti ajakirjanduses kordagi räägitud sellest, mida on Trump majanduses suutnud ära teha. Seda on paraku küllaga. Ameerikas elav Jüri Toomepuu kirjutab: “Enne viiruse levi oli USA majandus parem kui kunagi varem. Töökohti oli rohkem kui tööotsijaid, tööhõive oli ajaloolises kõrgpunktis kõikidele ühiskonna kihtidele. Palgad olid tõusuteel. Börsi hinnad olid pretsedenditul tõusuteel.”

Samuti ei tea Eesti inimesed tänu meediale, kuivõrd vasakäärmuslik, lausa kommunistlik, on Trumpi vastaskandidaat Joe Biden, kes on pealegi väga korrumpeerunud. “Kui võidab Joe Biden tähendaks see suurt sammu sotsialismi poole. Paraku kaasneb sotsialismiga tavaliselt vaesus ja viletsus. USA rivaalidele ja vaenlastele, kelle hulka kuuluvad kommunistlik Hiina ja Põhja Korea,  Putini Venemaa, äärmuslikult islamlik Iraan ja sotsialistlik, autokraatlik Venetsueela, teeks Bideni presidendiks valimine ja jõuetu Ameerika suurt rõõmu,” kirjutab taas Jüri Toomepuu.

Kahtlemata on inimesi Trumpi vastu häälestatud ka väidetava NATO nõrgendamisega, kuigi USA pole Euroopat hüljanud, vaid soovinud, et too võtaks osa kaitsekulude koormast ka enda kanda – Ameerika rasval elades on Lääne-Euroopa oma kaitsevõime väga madalale lasknud, millest Saksamaa näite varal rääkis ka Mart Helme.

Paratamatult peab tõdema, et 45% Eesti inimestest tahab maailma suurima riigi eesotsas näha vasakäärmuslast, mitte konservatiivi. Seda siiski ajupesust ja teadmatusest lähtuvalt.

Loe ka Päevavalgele ilmus USA vasakäärmusliku presidendikandidaadi Joe Bideni järjekordne vale tema poja Ukraina-afääri osas ja Vasakäärmuslik presidendikandidaat Joe Biden püüab moslemite hääli ja teeb seda vihaõhutavate reklaamidega