Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

VIDEOD I Teleskoopnuiad, trahvid ja vaimne terror: meenuta, kuidas valitsus ahistas seadusevastaselt perekohvikut

-
17.02.2023
Laadime sisu...

Tallinnas Vana-Kalamajas kohvikut pidanud EKRE liige Elvis Brauer sattus koroonapaanika ajal ametnike sihtmärgiks, kelle kallal etendati näidishukkamist. Politsei vägivalla ohvriks langenud väikeettevõtja rääkis 2021. aasta lõpus Uutele Uudistele, kuidas teda ja tema pereäri kliente oldi mitu kuud ruineeritud, tema töötajaid, peret ja kliente traumeeritud.

Sellega asi ei piirdunud. Kohale saadetud politsei ei häbenenud ka teleskoopnuia oma inimeste vastu välja võtta, kohviku kaitseks meelt avaldama tulnud rahva vastu kutsuti Terviseameti poolt ka turvameeskond, kes pidi tagama sisenemiskeelu. Selle “teenuse” eest esitati kolossaalne arve aga kohviku omanikule. Samuti piirati äritegevust jne. Jõuametnikud väärisid oma nime ja kasutasid mitut puhku rahulike inimeste vastu jõudu. Isegi päästjad kutsuti välja kustutama tünni tehtud lõket, et kohviku ümber toetust avaldama tulnud inimesed sooja saaksid.

Meedia treis mõnitavaid artikleid, võimupoliitikud irvitasid oma inimeste üle. Nüüd Reformierakonnas Riigikokku kandideeriv perearst Karmen Joller oli talle omaselt eriti reljeefne.

SAPTK eestvedamisel korraldati piirangutevastaseid ja MEM Cafed toetavaid pikette ka valitsushoone ees. Seal üritas intriigi kiskuda Postimehe endine ajakirjanik.

Kõik päädis sellega, et Elvis Brauer pidi oma äri seal lõpetama.

Nüüd teatas kohus sama, millele kohvikuomanik ja tema toetajad olid kogu aeg surunud: valitsuse poolt kehtestatud piirangud olidki seadusevastased. Tallinna halduskohus otsustas Braueri osaühingu MEM Kohvikud kaebuse rahuldada ning mõistis valitsuselt kohvikule välja menetluskulu 15 eurot (!). Vabariigi valitsus aga apelleerib otsuse.

Kaebus puudutas valitsuse tunamullu aprillis ja mais kehtestatud korraldusi, millega toitlustusettevõtte sisetingimustes müügi- või teenindusalal ei olnud klientidel lubatud viibida ja liikuda, välja arvatud toidu kaasa ostmiseks või kuller- ja veoteenuse osutamiseks.

Eks tehke ise järeldused selle süsteemi osas, nagu kommenteeris Elvis Brauer kogu seda kohati tsirkuseks kiskunud tragöödiat.

Aarne Mäe

 

Loe lisaks:

SAPTK korraldab neljapäeva hommikul Stenbocki maja ees piketi MEM Café toetuseks

Politsei ei jäta jonni: palub kaaluda MEM Cafe majandustegevuse piiramist

EKRE saadikud pärivad Terviseametilt aru, kas tolle tegevus MEM Cafe kohvikuga seoses on seaduslik

VIDEO Riiklik terror: politsei lõi MEM Cafe juures inimest teleskoopnuiaga