Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Skandaal Ukraina annetuste ümber määrib ka poliitprojekti Eesti 200 niigi grimassis näo

-
28.04.2023
Johanna-Maria Lehtme oli meie ühiskonnale justkui lakmuspaberiks: kas me suudame moraalseks jääda? Piinlikku lugu maha summutades näitas Eesti ühiskond, et ei suuda.
© UU

Skandaal MTÜ Slava Ukraini ümber kogub jõudu ja kuidagi tuttavalt joonestub välja poliitprojekti Eesti 200 reformierakondlik nägu – skandaalne ühingu juht ja E200 vastne parlamendisaadik Johanna-Maria Lehtme on lubanud, et ta võib teha mida iganes, aga Riigikogu hea palga juurest ta tagasi ei astu. Kuidagi närune algus poliitilisele karjäärile, start korruptandina…

Ei saa ju olla nii, et süüdi on pahad ukrainlased, meie siin tegime kõik õigesti – vastutus on ka annetuste vahendajal.

Postimees aga käis mitmes Lvivi ja selle ümbruse autoremonditöökojas ning uuris, mis hinnaga on kohalikud valmis remontima või ümber ehitama masinaid, mida Ukraina võitlejad ja rindemeedikud lahingutandril kasutavad – selgus, et heategevusühingu Slava Ukraini poolt Ukrainas ehitatud gerilja-kiirabisid saab ehitada palju odavamalt, kui Slava Ukraini seda väidab.

Slava Ukraini juht Johanna-Maria Lehtme on öelnud, et nendel maksis autode ümberehitamine Ukrainas 3500 eurot tükk. Postimees aga kohtas suhtumist, kus masinaid oleks ümber ehitatud päris tasuta või paarisaja euroga ning leiti ainult üks koht, kus hinnapakkumiseks oleks 1200–1500 eurot, aga see on juba ka nn kõik-hinnas-pakkumine, lubatakse ka materjale ja varuosasid.

Tuleb välja, et Lehtme juhitud ühing on annetusrahadega väga valesti ümber käinud, see on jõudnud manipulaatorite kätte ja seda raha oleks saanud kõvasti kasulikumalt Ukraina heaks ära kasutada.

Mis aga silma jääb, et see, et “pika plaaniga” uus erakond ei taha samuti oma tegude eest vastutada, nagu see Eesti liberaalsel-vasakpoolsel maastikul juba kombeks on – kui võimu juurde pääsetakse, siis ega sealt ka suuremate sigaduste puhul ise ära ei tulda.

Ja Ukraina vabadusvõitluse kompromiteerimisest ei räägita samuti midagi – stseen Kaja Kallase ja president Zelenskõi pressikonverentsilt on piinlik. Annetusrahad Ukrainale on tänu skandaalile samuti kokku kuivanud.

Uued Uudised