Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

27. mai meeleavalduse küsitlust Uutes Uudistes tabas küberrünnak

-
04.05.2023
EKRE-vastased pahalased üritasid taas küberrünnakut teha. Pilt on illustratiivne.
© Scanpix

Kolmapäeval tabas Uute Uudiste lehte järjekordne küberrünnak. Õnneks oli see nii primitiivne, et kahju tegi vaid kurilastele endale.

Pahameele objektiks oli 27. mail toimuv meeleavaldus traditsioonilise perekonna kaitseks. Rünnaku fakt ise ütleb, et teatud seltskond on rahva tänavale tulemise tõttu paanikas. Vahepealsed küsitlused suudeti ju pilastamata jätta, aga meeleavaldus, see võtab jalad värisema.

Sündmuste kronoloogia:

3. mail 2023 kell 14:48 pannakse Uute uudiste kodulehele tagasihoidlik küsitlus, mis hakkab vaikselt arvamusi koguma.

Küsimuseks on “Kas kavatsete minna 27. mail Toompea lossi ette meeleavaldusele?” ning vastusevariandid:

1. Jaa, kindlasti
2. Kahjuks ei saa minna, aga olen mõtetes teiega
3. Ei lähe, sest mulle meeldib kõik, mis valitsus teeb

Kõik sujub rahulikult, kuni kell 15:28 hakkab truualamliku vastusevariandi loendur anomaalse kiirusega suurenema. Pilk küsitluse logisse kinnib – täpselt nagu e-valimiste küsitluse puhul, olid ka seekord aktiveerunud küsitluste võltsijad. Ühelt IP aadressilt tulvas samu vastuseid kiirusega 12 klikki minutis. Mõne aja jooksul oli valitsusega ülirahul olevate vastajate arv kerinud pooleteise tuhandeni.

Siis saabus aeg rünnak lõpetada ja õiglus jalule seada. 1459 ühelt IP aadressilt saadetud võltshäält sai välja filtreeritud ja tulemusest maha kustutatud. Lisaks tuli rakendada IP põhine piirang. Nurjatu rünnak muidugi jätkus, kuid tulemusteta. Logifail salvestas kogu kurbmängu.

Mida öelda kokkuvõtteks? Petised petavad ja jäävad petma. Peteti valimistega, üritati petta valimiste ausust puudutava küsitlusega. Kuna küsitlus, erinevalt e-valimistest, on kontrollitav, siis jäid petised vahele ja pettusega antud hääled tühistati. Lisaks fikseeriti ründajate IP aadressid, mis langevad kokku eelmise rünnaku põhitegijatega. Kui kellelegi meeldib seoseid otsida, siis kahtlased IP aadressid resideeruvad Toompea piirkonnas. Rünnakrühmlaste auks peab ütlema, et midagi on nad eelmisest lüüasaamisest õppinud. Nimelt ei tõstnud seekord keegi reetlikku hädakisa, et võltsimise püha üritust on takistatud.

Et sama seltskond nüri järjekindluse ja pahatahtlikkusega sama asja üritab, toob päevavalgele nende olemuse. Võimukoridorides pesitseb seltskond, kelle jaoks pettus on sama loomulik kui hingamine. Petetakse valimistega ja petetakse avaliku arvamusega. Kui kaua petiseid künka otsas talutakse, jääb juba rahva otsustada.

Karl Olaf Rääk

Viited:
Uusi Uudiseid rünnanud küberkurjategijad jäid haledalt vahele (lisatud Delfi kommentaar)
Uute Uudiste küsitlust tabas küberrünnak! Pole välistatud, et rünnaku taga on Delfi