Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

New Yorgis aetakse lapsed koolidest välja, et teha ruumi illegaalidele

-
12.01.2024
Migrandid sisenevad ühte New Yorgi kooli.
© Scanpix

New Yorgi lapsevanemad alustasid vihast protesti pärast seda, kui üks Brooklyni keskkool saatis õpilased koju, et majutada ruumidesse ebaseaduslikke sisserändajaid, sundides seetõttu õpilasi koduõppesse minema.

Kui möödunud teisipäeval kella 18 paiku lähenes James Madisoni keskkoolile illegaalseid immigrante täis koolibusside rivi, karjus üks ema juhtide ja illegaalsete immigrantide peale: “Mis tunne teil on, kui te viskasite meie lapsed koolist välja? Kas see on hea tunne? Loodan, et magate täna öösel väga hästi!” Nii hüüdis ema, kes nimetas end New York Posti andmetel Michelle’iks.

“Vaadake neid,” jätkas ema, kui ta salvestas videole ühe rühma illegaalseid immigrante, kes bussidest väljusid ja keskkooli suundusid. “Võtavad üle minu lapse kooli!”

New York otsustas “ajutiselt” majutada peaaegu 2000 illegaalset immigranti James Madisoni keskkooli teise korruse spordisaali, kuna kardeti rannikule läheneva tugeva tormi tagajärgede pärast.

Keskkooli transporditud migrandid olid pärit Floyd Bennett Fieldis asuvast varjupaigast. Linnaametnikud olid mures, et sealse keskuse telgid kukuvad tormis kokku.

Viimase hetke otsus kooliperele ei istunud.

“See on jama,” ütles üks elanik, kes nimetas ennast Robiks. “See on lakmuspaber. Nad kasutavad tormi, et testida olukorda ja siis seaduslikult kool varjupaigaks muuta. Olen kindel, et nad on vähemalt suveni siin. Minu naabruskonda, poole kvartali kaugusele minu elukohast, visatakse 1900 inimest ja me ei tea, kes nad on. Neid isegi ei kontrollita. Paljudel neist on karistusregistrid ja taust, mida me isegi ei tea,” lisas ta.

Kui bussid kooli jõudsid, võis videolt kuulda teist kohalikku meest karjumas: “Kuidas te tunnete ennast Ameerika maksuraha varastamisel?”

Linna pressiesindaja Kayla Mamelak ütles sellel teemal: “Selgelt on see ümberpaigutamine ennetav meede, mis on tingitud ettevaatlikkusest, et tagada pagulaskeskuses töötavate ja elavate inimeste ohutus ja heaolu. ”

“Perede ajutine ümberpaigutamine on juba käimas ning neile osutatakse jätkuvalt hädavajalikke teenuseid ja tuge,” lisas Mamelak. “Ümberpaigutamine jätkub seni, kuni kõik tekkida võivad ilmastikutingimused on stabiliseerunud ja pagulaskeskus on taas elamiskõlbulik.”

Alates 2022. aasta kevadest USA piirilt viide linnaosasse toodud 162 000 migrandist vajab umbes 70 000 endiselt linna hoolt. Iga kuu tuleb linna umbes 10 000 inimest juurde.

Queensi volikogu liige Joann Ariola ütles New York Postile: “Hoiatasin administratsiooni, et midagi sellist juhtub esimesest päevast peale ja nad keeldusid kuulamast. Floyd Bennett Field on telgikompleksi jaoks täiesti sobimatu ja me raiskame maksumaksja dollareid ligi 2000 inimese evakueerimiseks, kui nad oleks pidanud kohe paigutama kuhugi Park Slope’i kanti,” ütles ta.

“Selle ennustamiseks ei olnud ennustajat vaja,” lisas ta. “Olnuks vaja tervet mõistust.”

New Yorgi linnapea Eric Adams teatas neljapäeval, et tema administratsioon on esitanud  700 miljoni dollari suuruse hagi 17 tšarterbussifirma vastu, mis hõlbustasid illegaalsete immigrantide transporti lõunapiirilt Big Apple’i.

Adams süüdistas ettevõtteid osariigi seaduste rikkumises, kuna nad ei katnud viimase 20 kuu jooksul sisse toodud ligi 34 000 illegaalse immigrandi eest hoolitsemise kulusid, mis on ulatunud ligi kolmveerand miljardi dollarini.

Üle 100 000 illegaalse immigrandi on tulnud New Yorki, kusjuures  Adams ütles 2023. aasta lõpus, et “kõik on laual”, kui arutati, mida linn oma võlgade tasumiseks kärpima asub. “Me tahame minimeerida massimigratsiooni mõju madalama sissetulekuga New Yorki elanikele, meie haridusasutustele, meie avalikule turvalisusele ja meie linnatänavate hoidmisele, seetõttu on kõik kärpevariandid laual.”

Allikas: The Post Millennial

Loe ka President Bideni ajal on USA-sse saabunud üle kümne miljoni illegaali, kulud massirände tagajärgedele võivad tõusta kuni poole triljoni dollarini, USA vabariiklaste osariigid saadavad ebaseaduslikud migrandid neile, kes vaba rändepoliitikat tahtsid ja Ameerika “varjupaigalinnad” on paanikas, sest president Trump tahab migrandid nende leivale saata