Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Nimetame asju õigete nimedega: USA demokraatide nurjunud riigipöördekatse on paljastatud!

-
25.03.2019
Trump saabumine Floridast
© ZUMAPRESS/Scanpix

USA presidendi Donald Trumpi sõnul oli eriprokurör Robert Muelleri uurimine algusest peale ebaseaduslik katse tema kukutamiseks, mis õnneks ebaõnnestus. Trump on antud protsessi korduvalt nõiajahiks nimetanud.

See kõik on teravalt tõstatanud tõe väänamise ja libauudiste teema meedias ning ajakirjandusliku eetika küsimused. Ja mitte ainult Ühendriikides, vaid ka Euroopas ja Eestis. Mis ikkagi ja toimub ja miks on nii? Kust maalt algab valetamine ja lõpeb demokraatia?

Uued Uudised on seda protsessi oma lugudes objektiivselt kajastanud, mida on aga asja kohta öelda peavoolumeedial, kes trumpivastase hüsteeriaga alati kaasa jooksnud on. Isegi nüüd kui asi on täiesti klaar kiunuvad USA demokraadid, USA peavoolumeedia, Euroopa valitsejad ja euromeedia ning nende järel ka Eesti peavoolumeedia ikka aina edasi, et oma räpaseid võtteid ja vassimist õigustada lausungeid: “Raporti avaldamine on ebatäiuslik, kriitilisi osi raportist varjatakse ja Trumpi sidemed Venemaaga on enam kui kindlad”. Kui see ei ole tegelikkuse konstrueerimine ja tõeväänamine, siis mis see on?  Kaotajad, valetajad, eksijad, tõeväänajad ja riigivastased – raske on leida omadussõnu selle pundi kirjeldamiseks-, olgem ometi ükskord elus väärikad ja tunnistage oma lüüasaamist, mitte ärge susige edasi. Selline käitumine on väljakannatamatult pahatahtlik ja jälk.

Asjakohane oleks algatada vastav uurimine, kes oli selle hüsteeria üleskütmise taga ja miks seda tehti? Kas suurel meedial on õigus päevast päeva valetada ja paisata välja inimesi eksitavaid ebatõdesid. Kas peavoolumeedia peab seisma tõe või kellegi isiklike huvide eest? Mida teha siis kui sõnades demokraatia eest seisev inimene, väljaanne, jne. võitleb tegelikult sellesama demokraatia vastu, kusjuures väga ebadokraatlike vahenditega. Kas peavoolumeedia haarab nüüd tuhaämbri järele, et see endale pähe raputada? Ilmselgelt mitte, kuid vanaviisi edasi ei saa see samuti kesta!

Trump kommenteeris asja ajakirjanikele Floridas pärast seda, kui justiitsminister William Barr oli avaldanud kokkuvõtte Muelleri raportist. “Väga kahju, et Ameerika pidi selle läbi elama. Ja väga kahju, et teie president pidi selle läbi elama,” märkis Trump.

“Seda kõike alustati juba veel enne seda, kui mind oli presidendiks valitud. See oli ebaseaduslikult algatatud uurimine. Ma loodan, et nüüd uuritakse ka seda teist poolt, kes selle algatas. Paljud inimesed on väga kõvasti haiget saanud,” lisas Trump.

“Pole kokkupuudet, pole takistamist, täielik õigeksmõistmine,” kirjutas president juba varem sotsiaalmeedias. Valge Maja nõunik Kellyanne Conway õnnitles Trumpi suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel. “Täna võitsid 2016. aasta valimised uuesti. Ja said kingituse 2020. aasta valimisteks,” kirjutas Conway.

USA asepresident Mike Pence tervitas samuti eriprokurör Muelleri uurimise tulemusi. “See on suur päev Ameerikale, president Trumpile ja tervele meie administratsioonile. Pärast kahte aastat uurimist ja alusetuid süüdistusi paljude demokraatide ja massimeedia väljaannete poolt kinnitas eriprokurör seda, mida president on kogu aeg rääkinud,” ütles Pence.

Mueller uuris Venemaa sekkumist Ühendriikide presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna võimalikku kokkumängu Vene valitsusega ning seda, kas Trump takistas Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) eelmist direktorit James Comeyt vallandades õigusemõistmist.

SEOTUD LOOD:  Donald Trump: libauudised on ohtlikud ja võivad vallandada sõja

Trumpi vastased tunnistavad: Vene-koostöö osas puuduvad tõendid