Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

MEEDIAKRIITIKLA: Peavoolumeedia häbipäev: Eestile üliolulise uudisega hilineti 2 ööpäeva! Satanistlik Pealtnägija mainis hea sõnaga Lehtmet. „Isamaa“ on Savisaarest rase

-
05.10.2023

Täna hommikul rääkisid Riigikogu esimees Lauri Hussar ja endine esimees Henn Põlluaas ETV Terevisioonis eelseisvast „ekspertide“ nõupidamisest Lauluväljakul.

Nagu märkis Henn Põlluaas, tegemist on esimese valitsuskoalitsiooniga, mis lükkab tagasi absoluutselt kõik opositsiooni ettepanekud, millest ongi tingitud obstruktsiooni rakendamine. Lauri Hussar põhjendas arutelu vajalikkust sellega, et erakondade esimeestel ei õnnestunudki kokku leppida ja Riigikogu töö on häiritud, kuid Henn Põlluaas osutas asjaolule, et valdav enamus kutsutud ekspertidest on seotud sotside ja reformierakonnaga, nii et tulemus on ennustatav ning probleemi ei lahenda.

Saatejuht Katrin Viirpalu oli korduvalt sunnitud Lauri Hussarit katkestama, sest tema monoloogid olid üldsõnalised ja lõputud.

+ + + + + + +

See, kuidas töötab meie peavoolumeedia, mis on spetsialiseerunud poliitikute ja ühtede ja samade „ekspertide“ küsitlemisele ja sotsiaalmeedias raipesöömisele, jääb tähtsates asjades pidevalt hiljaks, on lausa ehmatav.

Esmaspäeval, 02. oktoobril, avaldasid Uued Uudised uudise „Venemaa meedia kihab: „Eestlane hiilis Venemaale parema elu otsinguil ja sattus uurimisisolaatorisse“ Venemaa meedia kihab: „Eestlane hiilis Venemaale parema elu otsinguil ja sattus uurimisisolaatorisse” – Uued Uudised mis sisaldas ka FSB pressiteate kuvatõmmist Pihkva piirivalve saidilt.

Kogu ülejäänud eesti meedia vaikis.

Teisipäeval, 03 oktoobril, avaldasid Uued Uudised järelloo koos kinnipeetud väidetava EV kodaniku fotoga „Kas keegi tunneb ära? Kas Eesti riigil on poogen FSB ametlikust teadaandest EV kodaniku arreteerimisest Eesti piiril?“ Kas keegi tunneb ära? Kas Eesti riigil on poogen FSB ametlikust teadaandest EV kodaniku arreteerimisest Eesti piiril? – Uued Uudised

Kogu ülejäänud meedia vaikis juba teist päeva.

Kolmapäeval, 04. oktoobri pärastlõunal avastas Postimees lõpuks Ameerika: „Eestlane põgenes Petserisse väidetavalt parema elu järele“. Lugu oli veel tasuline ka https://lounapostimees.postimees.ee/7868849/eestlane-pogenes-petserisse-vaidetavalt-parema-elu-jarele

Siin tekkib küsimus, kui usaldusväärne on selline meedia, mis ei märka Eesti jaoks väga olulist uudist või siis hoiab seda kaks päeva soolas, kuni Stenbocki majast saabub luba „strateegiline“ informatsioon avaldada.

Niivõrd aeglasele, ebaprofessionaalsele või siis lihtsalt argpükslikule meediale mina raha küll ei maksa. Piisab nendest summadest, mida valitsus tõmbab välja meie taskust ja edastab lojaalsele peavoolule.

+ + + + + + +

Mõni aeg tagasi ütles peaminister Kaja Kallas Riigikogus, et tema vanemad küll ei kurda elukalliduse üle ja tulevad oma eluga ise toime.

Siim Kallas taotleski Eesti Pangalt 5000 eurot toetust oma raamatu tarvis ja ka sai. See on ikka hämmastav, ehtkallaselik jultumus: lunida riigiraha selleks, et kirjastada raamatut ülimalt endakeskse nimega „Mina“. See pealkiri meeldib kindlasti venelastele, sest vene keeles „мина“ tähendab mitte ainult miini, vaid ka lõustagrimassi. Antud juhul siis ehtkallaslikku irvet.

Eesti ajaloo suurimad venestajad peaksid ju seda väga hästi teadma.

No need 5000 eurot abiraha… On lihtsalt teatud inimliik, kes pigistavad kõik viimseni välja, krabavad kõike, milleni ulatuvad nende vilunud käed. Sõites Rolls-Roysiga, krabavad ka teeääres konutava kerjuse mütsist münte.

Siim Kallas meenutab mitut „Surnud hingede“ tegelaskuju korraga.

+ + + + + + +

ETV Pealtnägija muutub aina rohkem mingiks surnumatjate, et mitte öelda satanistide  klubiks. Meeles on veel see, kuidas saadeti välismaale eutanaasiat tegema läinud naisega kaasa riigitelevisiooni võttebrigaad ja roniti surijale kaameraga näkku, nagu oleks tegemist mingi spordiülekandega.

Eile pajatati jällegi mingi siinse „Robyn Hoodi“ ettevõtmisest, kes surmab valudes inimesi gaasiga omatehtud seadeldise abil ja veel hoopleb sellega. On juba mitu laipa ja järjekordne tulekul. Ta olevat heategija. Mis siis ikka, Pealtnägija ise aitas rännata teise ilma Mati Vetevoolul.

Aga see-eest räägiti Pealtnägijas eile väga huvitavaid asju droonidest ja nende rollist kaasaegses, eeskätt Ukraina sõjas.

See süžee andis põhjuse näidata (rahaga) kadunud Lehtmet positiivses mõttes: ostis ukrainlastele droone. Kui nunnu!

Kuid pärast Marko Mihkelsoni õigeksmõistvat suurintervjuud Pealtnägijas põhimõtteliselt muud nendelt enam ei ootagi.

Mingi nekrofiilia ronib seal igast praost välja.

+ + + + + + +

Isamaa on ohus! (Otetšestvo v opasnosti!). Tõsiselt: Postimees teatas, et „Rakvere linnapea Triin Varek lahkub Keskerakonnast ja liitub Isamaaga“.

Jah, joostakse uppuvalt laevalt teisele laevale üle. Isamaa juhid aga ei õpi eal: kõigepealt lasti uksest sisse Res Publika ja IRL oli ikka mõistusevastane nähtus küll. Ja alles see oligi, kui Isamaasse astus Lavly Perling, lõi seal sees oma tsunfti ja tuli lõpuks kõik nad erakonnast välja visata.

Triin Varek hüüatab: „See, mis tõi mind siia, ei vii enam edasi“.

Ausalt öeldes ei tea, mis võiks korraliku prouat viia keskerakonda. Triin Vareku kutsus sinna 2017. aasta kohalikeks valimisteks mitme kolhoosi ja sovhoosi endine juhtiv töötaja, Eesti Tõusigade Aretusühistu esimees Urmas Laht.

Isamaa on erakond, mil on jagada piiratud hulk ameteid, hüvesid ja muid ressursse. Kui selle sisse tekkib hüvedega ja ametitega ärahellitatud endiste keskerakondlaste korpus, hakkab tekkima nii maailmavaatelisi kui ka materiaalseid lahkhelisid, paljude isamaalaste karjääriredeli kauaoodatud järgmine pulk antakse nimekatele ülejooksikutele, nagu nõukaajal korteri- või autojärjekorra number.

Ja kes on juba korra reetnud, reedab kindlasti jälle. Keskerakondlased osalesid koos Savisaare ja Toomiga aastaid riigireetmises, mõni asi siis mingi Isamaa reeta.

Aga Isamaa esimees Urmas Reinsalu on keskerakonnastumiseks valmis ja hakkas lausa ametlikult vene keeles suhtlema. Venekeelne pealkiri „Kasparov sundis Reinsalu rääkima vene keeles“ on ilmselgelt kahjurõõmus. Ikka löövad eestlased kulpi ja lähevad vene keele peale üle. See ei ole ravitav.

„Sundis“, matj vašu… Urmas, oled eestlane või ei ole?

Vene Delfi on sellest igatahes sillas, sest mitte kõik selle toimetuse tšeljabinsklastest töötajad ei mõista eesti keelt.

Tõesti, milleks. Kaja Kallas alles käis venekeelsele erameediale järjekordse miljoni välja ja ka eesti rahvuslased lähevad aina sagedamini vene keele peale üle.

Ivan Makarov

MEEDIAKROONIKLA: Uskumatu! Kas tõesti lekitas KaPo salastatud dokumendid „vene maailmale“, et selle agendid saaksid kaevata Eestit ÜRO-sse?