Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Vastuseks Postimehele: kui te ei soovi, et teid kaameliteks nimetatakse, siis ärge käituge kaamelitena

-
20.09.2019
Ajalehti tuleb lugeda nii ridade viisi kui ka ridade vahelt. Pilt on illustratiivne.
© Uued Uudised

Postimees avaldas Uutele Uudistele protesti seoses ajakirjanik Martin Lainet “halvustava” looga – pidavat olema sildistav.

Alustaks sellega, et Uued Uudised ei ole sõltumatu ajakirjandus, vaid kajastab rahvuskonservatiivset maailmavaadet, mis tähendab ühtlasi ka seda, et me ei põe poliitkorrektsust, vaid räägime asjadest nii, nagu me arvame neid olevat.

Kui näiteks president Kaljulaid väidab, et eestlane võib olla kes tahes, ka venekeelne ja mustanahaline, siis me ütlemegi, et riigipea lammutab eestlust. Rahvuskonservatiivid ei arva, et Nigeeriast tulnud ibost või jorubast saab eestlane – pealegi on temalgi oma keel, kultuur ja kodumaa.

Prantsusmaal tähendabki juba mõiste “prantslane” ka kodakondsusega marokolast – see devalveerib kuulsa ajalooga Euroopa rahvuse identiteeti. Miski ei tohi demokraatlikus riigis sundida meid oma arvamust vaka all hoidma, kui me leiame, et riigipea teeb sama korrates väga valet poliitikat.

Martin Laine lugu Postimehes on tema arvamus ja sellele võib igasuguse poliitkorrektsuseta vastu vaielda. Kui ta kirjutab, et ÜRO organid peavad Eesti keeleseadust diskrimineerivalt jäigaks ja temagi arvab, et keeleinspektsioon peaks muutuvas maailmas oma tegevuse üle vaatama (ilmselgelt ei mõtle ta nõuete karmimaks muutmist), siis Uutel Uudistel mitte ainult ei ole õigust Lainet globalistiks nimetada, vaid seda ta ongi.

Sama on väljendiga eesti rahvale näkku sülitamisest – kui meie, eestlased, kurdame, et Maximas umbkeelsed müüjad lihtsalt eiravad eestikeelset juttu, ja süüdistame keeleinspektsiooni, et see laseb keeleseadust sel moel rikkuda, siis Laine leiab hoopiski, et meie keeleseadus on liiga jäik ja inspektsioon peaks seega veelgi leebemaks muutuma. Kui see pole näkku sülitamine, siis mis see on?

Martin Laine viis umbkeelsuse teema taas rassismiteemani – see on täiesti neomarksistide rida ja teda Frankfurti koolkonna toetajaks pidada pole vähimgi liialdus. Just nemad viisid marksistliku ideoloogia proletariaadi kaitsmiselt üle vähemuste ja migrantide kaitsmisele – kui Laine ehk marksist polegi, siis mõjustatud on ta kohe kindlasti.

Hauakaevaja jutt tuli “Eestluse hauakaevajate biograafilisest leksikonist” – selles raamatus on (tutvustuse järgi) autori subjektiivsel-objektiivsel hinnangul avaldatud 530 inimese nimed, kes kõik on erinevatel aegadel suuremal või väiksemal määral aidanud kaasa eestluse väljasuretamisele ehk n.ö. hauakaevamisele. Väga paljud tänased poliitikud ja miks mitte ka ajakirjanikud sobivad sinna nimekirja kui valatult.

Leksikon

Postimehele ei meeldinud ka loo pealkiri “Parafraseerides: Martin Laine seisukohad on nihilistlikud, globalistlikud, ühiskonda ummikusse juhtivad ja suisa rahvusvaenulikud.” Samas kirjutas Laine ise, et kultuuriminister Tõnis Lukase seisukohad olevat aegunud, kitsarinnalised, ühiskonna arengut pärssivad ja suisa ksenofoobsed.

Sama jätkas “mittesildistav” Postimees uues tänases loos “Kaval nipp Tõnis Lukasele”: “Lukase kriitika on kohati ebaõiglane, sest ei arvesta, et ta on kasvatuselt ja maailmavaatelt lihtsalt autoritaarse lähenemise pooldaja. Tema arvates võib elu reguleerida ikka vanaviisi – keeldude ja käskudega.”

Uued Uudised kordavad üle: me oleme rahvuskonservatiivne portaal; me vaatleme maailmas toimuvat faktipõhiselt, kuid oma maailmavaatest lähtuvalt; me ei anna poliitilistele ja ideoloogilistele oponentidele sõna vastulauseteks ega algata diskussioone, sest ei hakka nende vaateid siin propageerima; me ei hakka taga ajama poliitkorrektsust ega aita kaasa solvumisühiskonna  lumehelbekeste tekkele, kes teisi süüdistavad, kuid ise kriitikanooltega pihta saades kukuvad töinama.

Õrna südamega liberaalidel, vasakpoolsetel ja sallivuslastel pole vajadust neile ideoloogiliselt mittesobivaid Uusi Uudiseid lugedagi – elage oma mullis. Ka meie uudistetoimetus ei tunne näiteks selle vastu huvi, mida sotsid meist oma väljaannetes kirjutavad – me vastame nende seisukohtadele siis, kui neid kajastatakse sõltumatus meedias, aga teeme seda oma keskkonnas, selgitades omadele inimestele, miks meie teisiti arvame.

Nii et Martin Lainel pole põhjust muretseda – globalist, neomarksist ja rahvusluse hauakaevaja on ta ainult rahvuskonservatiivses inforuumis. Postimehe lugejate seas on ta ehk tubli poiss, kes äsab EKRE-le igast asendist – ka “boltidest” ja “woltidest” kirjutades.

Loe UU varasemaid lugusid Martin Laine teemal:

Saage tuttavaks Postimehe ideoloogilise supervaletajaga: “ajakirjanik” Martin Laine

Kui kohustuslikuks tööülesandeks on leida Eestist rassismi

Kert Kingo: meie allakäinud ajakirjandusest on saanud kartellipoliitikute käepikendus ja suuvooder