Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Delfi Meedia rünnakutes EKRE vastu on “tõenditena” kasutuses ainult Kremli taustaga allikate siristamine

-
28.02.2023
Delfi meediamaja
© UU

Delfi/EPL astub üha sügavamalt porisse – kuna EKRE mustamiseks pole allikaid, siis võetakse pori otse Kremli lävelt, putinlaste segisõtkutuna.

Juba esimese, Politicole tugineva loo ainus otseselt süüdistav allikas oli Kremli-meelse Valdai mõttekoja liige Viljar Veebel. Lugu ilmus kaks nädalat enne valimisi.

Delfi esitas oma veergudel süüdistusena väidetavalt Vene „autentsed“ dokumendid, milles EKRE on ainsana kirjutatud ladina tähtedega, Reformierakond, NATO ja Euroopa Liit on kirillitsas. Kes on see „seltsimees“, kes toob „tovarištš“ Martin Laine kätte sellised „tõendid“?

Järgmiseks Delfi ja Martin Laine allikaks oli Prigožini „ülestunnistus“, mille avaldas isegi Venemaal ainukesena baltija.eu, mida juhib detsembris Eestist välja saadetud ja 5-aastase sissesõidukeelu Eestisse ja teistesse Schengeni riikidesse saanud Aleksandr Kornilov, keda Kapo nimetas oma aastaraamatule viidates Kremli aktivistiks ja Venemaa mõjutusvõrgustiku osaks.

Ka sellesse „dokumenti“ oli Delfi poolt sokutatud mitmeid tõlkemoonutusi, mis on ilmselt tehtud teadlikult, et EKRE-t ja Mart Helmet halvemas valguses näidata.

Patoloogilise EKRE-vihkaja Delfi Meedia allikateks on seega vägagi putinlikud tegelased. Kelle heaks seda aga tehakse? Polegi kahtlust, et Reformierakonna heaks, kelle positsioonide peamine ohustaja on EKRE.

Seega aitab Delfi Kremli allikate abiga võimuerakonda võimul püsida. Kas Martin Laine on ise nende poole pöördunud või on see info Kremli poolt Delfile ette söödetud, vajab veel uurimist.

Miks Kremli-meelsed Delfit aitavad? Ilmselt selleks, et hoida omalt poolt EKRE-t võimult eemal ning Vene-taustaga VEB Fondi ja Skandinaavia pankade rahapesu taagaga Reformierakonda võimul.

Tundub, et EKRE-vastast infosõda, mis peaks Reformierakonda võimul hoidma, veavad üheskoos Kreml, Delfi ja isiklikult seltsimees Martin Laine.

Lisaks tasub teada, et üks Eesti-vaenulikumaid keskkondi siinses meedias on venekeelne Delfi, kus saavad sõna kõikvõimalikud Eesti- ja eestlusevihkajad ja mis on keelustatud Venemaa kanalite asemel saanud putinliku sõnumi peamiseks edasikandjaks (koos venekeelse Postimehega). Muuhulgas avaldas Delfi täielikult venemeelsete rühmituse “Rusitš” värbamiskuulutuse – putinistid said vajaliku info kätte.

Uued Uudised

Loe ka Ivan Makarov: Kuidas Delfi pani „Prigožinile“ omaenda sõnad suhu: võltsitakse isegi tõlkimisel,

Infooperatsioonide võrku langenud Delfi levitab jätkuvalt Vene propagandat,

EKRE pöördus kaitsepolitseisse taotlusega selgitada välja Eesti põhiseaduslikku korda ohustava valimiseelse inforünnaku korraldajad,

Delfi/EPL/EE ebaaus ajakirjanik püüab valimiste nädalal Leo Kunnast süüdi lavastada. Loe Kunnase avalikku kirja ja selgitusi!,

Politicogate: dokumendid kinnitavad, et läbikukkunud infooperatsiooni üritatakse jätkata