Rahvuskonservatiivne uudiste- ja arvamusportaal
Saada vihje: info@uueduudised.ee

Riik andis venekeelsele meediale raha Eesti ja rahvusluse sõimamiseks

-
27.02.2023
Riik annab raha Georgi lindi fännidele. Pilt on illustratiivne.
© UU

Eesti väljaannete venekeelsed keskkonnad on juba ammu kujunenud Eesti riigi, eestluse, rahvusluse ja rahvuskonservatiivide sõimamise kohaks, kuid riik matab sellesse vaenutegevusse üha uusi summasid.

BNS vahendab: “Riik toetab eesti venekeelset erameediat miljoni euroga”. Ehk: “Kultuuriminister Piret Hartman allkirjastas käskkirja, millega jagati neljale erameedia ettevõttele miljon eurot toetust venekeelse ajakirjandusliku sisu loomiseks.

„Kultuuriministeeriumi eesmärk on tugevdada Eesti ühist inforuumi ning olulise teabe jõudmist kõigi Eestis elavate inimesteni. Eestis on jätkuvalt neid inimesi, kes ka pärast Venemaa propagandakanalite keelamist neid tarbivad. Seega soovime Eesti venekeelsete meediakanalite toetamisega pakkuda Eesti meediamaastikul alternatiivi ehk kvaliteetset venekeelset ajakirjandust, mis oleks prii Putini propagandast,“ ütles Hartman.

Programmi „Eesti sõltumatu erameedia poolt venekeelset inforuumi tasakaalustava ja ühist inforuumi kujundava ajakirjandusliku sisu loomise ja edastamise toetamine“ taotlusvooru laekus kaheksa taotlust kogusummas 1 768 330 eurot. Komisjon tegi ettepaneku toetada nelja projekti kogusummas 1 000 000 eurot. Toetust venekeelse ajakirjandusliku sisu tootmiseks said AS Postimees Grupp, Delfi Meedia AS, AS Äripäev ja OÜ Põhjaranniku Kirjastus. Vooru maht oli miljon eurot.

Postimees ja Delfi saavad mõlemad 300 000 eurot, Äripäev 217 000 eurot ja Põhjarannik 183 000 eurot.”

Edasi ka info venekeelse meedia tööst ja kajastustest, mis näitab, kuhu see raha läheb ja mille peale. Putini propagandast need küll priid pole, lisaks õhutavad Venemaalt pagenud liberaalid siin eestlaste-vastasust.

Valitsus tekitaski Tallinna kesklinna pronkssõduri laadse pingekolde, algasid provokatsioonid

Suur Alar Karise intervjuu Postimehele eesti riigi sünnipäeva puhul: venelastele tasuta, eestlastele raha eest

Järjekordne eesti kodakondsuse saanud sisserändaja Venemaalt hakkas kohe jagama eestlasi õigeteks ja rahvusreeturiteks

Kulla Delfi ajakirjanikud, olge nüüd inimesed!

Kas keskerakonna juhtfiguurid ja valitsuselt miljoneid saanud venekeelne meedia provotseerivad venelasi enne valimisi midagi korda saatma?

Palju maksis diversioonigrupi „Rusitš“ juht Aleksei Miltšakov Delfile Eestis diversantide värbamiskuulutuse avaldamise eest?

Eestlasi jälle Europarlamendis rünnanud Toom võrdles Ida-Virumaad Sudeedimaaga, ähvardades Eestit sama saatusega

Yana Toom levitas EKRE kohta rahvusvaenu õhutavaid kõlakaid, Mihhail Kõlvart käitus härrasmehena

Siseminister Lauri Läänemets õhutas vene meedias rahvusvaenu, rääkides eestlastest kui löömameestest ja terroristidest ning mustates SDE koalitsioonikaaslasi

Jne, jne…

Uued Uudised